Херсонська майстриня своїми роботами заробляє на лікування доньки

2 года назад 0

90 тисяч гривень до 14 грудня необхідно зібрати херсонці Галині Коперсако на операцію для доньки, хворої на ДЦП. Щоб заробити на лікування дитини, жінка вишиває бісером і продає свої роботи.
Галина одягає Саші спеціальне взуття, коли ходить з донькою на прогулянку. Дві пари на рік жінка може отримати за державні гроші. Такі прогулянки нечасті, продовжує Галина, раз на два-три дні.
" Нам найважче — спускатися з візком униз. Коли піднімати догори, то я беру Сашу на руки. Вгору візок легше підняти. Якщо є син вдома, то він допомагає, деколи сусіди допомагають. Хто вперше взяв наш візок, то вже не сильно спішать допомогти ", — розказує жінка.

Її доньці Саші 12 років. Дівчинка любить дивитися мультики, прогулянки у візку надворі. Але дуже боїться масажів та інших лікувальних процедур, говорить мама, бо це буває боляче.
" Зараз ми ходимо до остеопата, який нам зняв гострі болі. Тепер легше одягнутися, перевдягнутися. З понеділка робимо ПЛР-тест і будемо іти на операцію — діставати стрижень з ніжки. Нам погодились зробити операцію у Києві, яка зніме тонус Саші. Саша буде гарно почуватися після цієї операції — вона буде розслаблена ", — розказує Галина Коперсако.
Влітку Галина збирала гроші на операцію у Львові, але відмовилась від неї. Через таке втручання нога Саші могла взагалі стати нерухомою.
" Ми збирали кошти на операцію у Львові. Половина піде у нас тут на операцію. Я хотіла б, що б це робили безплатно, але ж не в наш час. 1 000 доларів у мене є ", — говорить мати дівчинки.
Кімнату у гуртожитку, де наразі проживає жінка з дітьми, називає "рукавичкою", адже разом з нею тут Саша, менший син Павло, який ходить до садка, старший син та його дружина. Ця кімната не належить Галині, тому усі перебувають, як говорить жінка, у підвішеному стані.
Нагадаємо, Галина Коперсако 7 років проживає в орендованій кімнаті гуртожитку. У черзі на власне житло родина стоїть з 2016-го. На життя Галина заробляє вишивкою. Працює вночі, бо вдень постійно біля 12-річної доньки Саші, у якої ДЦП. Дівчинка не може ходити і говорити.
Суспільне Херсон