Херсонська міськрада віддала своєму підряднику-улюбленцю ще п’ять тендерів на ремонт укриттів

1 месяц назад 0

Відділ з питань цивільного захисту Херсонської міської ради, який очолює Олександр Горін, замовив ремонт ще п’яти укриттів у Херсоні. Загальна вартість робіт – 7,2 млн грн.
Інформація про це розміщена на порталі державних закупівель “Prozorro”.
Три тендери були оприлюднені 5 серпня, ще два – 6 серпня. Всі п’ять закупівель проводились без використання електронної системи і їх віддали одній людині – підприємцю з Києва Василю Ржевському.
Ржевський зареєструвався як ФОП у квітні 2023 року і вже через декілька місяців отримав свій перший підряд на ремонт укриття у Херсоні. Відтоді він отримує підряди лише від відділу з питань цивільного захисту ХМР. З того часу Ржевський загалом “натердерив” 12,4 млн грн.
Торік журналісти Центру журналістських розслідувань припускали, що Василь Ржевський пов’язаний не тільки з керівником відділу цивільного захисту Олександром Горіним, а й з начальником Херсонської МВА Романом Мрочком, адже всі вони раніше мешкали на Луганщині.
Горін був головою Кремінської РДА, а Мрочко з 2015 по 2017 був військовим прокурором Луганського гарнізону сил АТО.
До речі, згідно з даними з порталу YouControl, Василь Ржевський має нерухомість в нині окупованому місті Сєвєродонецьк Луганської області.
Як зазначено у нещодавно укладених договорах між відділом з питань цивільного захисту ХМР та Ржевським, роботи у всіх п’яти укриттях мають завершитись у жовтні цього року.
На момент написання цього матеріалу, жодного кошторису з вартістю будматеріалів по цих об’єктах підрядник на “Prozorro” не опублікував.
Раніше повідомлялось, що багатомільйонний підряд на будівництво укриття на Херсонщині віддали фірмі-фігуранту кримінальної справи.