Херсонська МВА віддала підряди на ремонт укриттів компанії, власник якої обвинувачується в розкраданні коштів

2 месяца назад 0

Херсонська МВА (відділ з питань цивільного захисту) без проведення тендерів уклав чотири договори на ремонт найпростіших укриттів для населення із сумнівною компанією. Відповідні угоди оприлюднені на порталі Prozorro. 

Підряди на загальну суму понад 5,3 млн гривень отримала компанія ТОВ "Будівельна компанія "Старсервіс", яка перед укладанням договорів з відділом цивільного захисту "переїхала" до Херсона зі столиці. Її директором та власником є житель Житомирської області Євген Долгошеєнко. 

До переїзду в Херсон "Ставсервіс" надавала будівельні послуги переважно у Вишгороді Київської області. Зокрема, по ремонту укриттів. Одних з цих підрядів опинився під прицілом тамтешніх правоохоронців, які відкрили кримінальне провадження та вже, судячи з судового реєстру, завершили розслідування. 

Слідство встановило, що "Старсервіс" та компанія, що відповідала за технічний нагляд, внесли в акти виконаних робіт з ремонту найпростішого укриття у Вишгороді недостовірні відомості на суму понад 750 тисяч гривень. Причому, загальна вартість цього ремонту становила понад 1,38 млн гривень. Тобто, сума привласнених, за даними слідства, коштів склала більше половини від загальної вартості договору. Слідчі повідомили про підозру директору та власнику ТОВ "БК Старсервіс" Євгену Кривошеєнко. Згодом обвинувальний акт було передано до суду. А сам Кривошеєнко знаходиться під особистим зобов'язанням за рішення суду про обрання запобіжного заходу. 

Варто додати, що у 2023 році "Старсервіс" вже виконував роботи з ремонту укриттів у Херсоні. За даними системи Youcontrol, загальна вартість двох угод тоді склала понад 4,1 млн гривень. 

Зазначимо, що Херсонська МВА укладає подібні договори без тендерної процедури за рішенням Ради оборони Херсонської області, яким було це дозволено.