Херсонська обласна рада співфінансує 11 соціальних проєктів громадських організацій

4 года назад 0

29 липня в обласній раді відбувся захист проєктів у рамках проведення обласного конкурсу проєктів громадських організацій, спрямованих на соціальний розвиток суспільства та підтримку молоді Херсонської області, повідомляє прес-служба облради.

За словами голови конкурсної комісії, заступниці голови Херсонської обласної ради Оксани Рукавішнікової, у цьому конкурсному році набагато більше цікавих і, в той же час, актуальних проєктів, що спрямовані на вирішення гострих соціальних питань та проблем.

Також Оксана Олександрівна доповіла членам конкурсної комісії про успішну реалізацію проєктів-переможців минулорічного конкурсу.

«За грошову винагороду у 2019 році змагалися 18 громадських організацій, проте лише 15 проєктів відповідали всім вимогам конкурсу. Переможцями стали 6 проєктів, на реалізацію яких з обласного бюджету було виділено 255 тис. грн. Всі проєкти успішно реалізовані », – зазначила заступниця голови Херсонської обласної ради та ініціатор проведення обласного конкурсу.

У 2020 році участь у конкурсі беруть 19 проєктів, представлені 15 громадськими організаціями. Проте у ході захисту два проєкти були зняті їх розробниками, у зв’язку з неможливістю їх реалізації у карантинний період.

Найбільше – 7 проєктів – надійшло за напрямком «Популяризація та формування здорового та активного способу життя», а також «Утвердження патріотичних цінностей, переконань і поваги до культурного та історичного минулого Херсонщини» – 5 проєктів . По 3 проєкти за напрямками «Формування демократичних цінностей та верховенства права у громадян регіону задля їх рівноправного включення до європейської і світової спільноти» та «Створення умов для інтелектуального самовдосконалення громадян, творчого розвитку особистості». І лише 1 проєкт за напрямком «Формування загальнолюдських цінностей, гуманного та відповідального ставлення до довкілля».

За результатами голосування членів конкурсної комісії переможцем став благодійний фото-проєкт «Ті, що надихають» від ГО «Всеукраїнська організація осіб з інвалідністю “Велід”». Його організатори передбачають створення яскравих фотознімків відомих людей разом з дітьми з інвалідністю та дітьми з особливими освітніми потребами. На реалізацію цієї ідеї з обласного бюджету буде виділено 52,5 тис. грн.

«Ми прагнемо зламати стереотипи, що існують в Херсонській громаді, та намагаємось сформувати толерантне ставлення до дітей та молоді з інвалідністю. Проєкт має на меті показати сильні сторони та безмежні можливості молоді з інвалідністю, їх спортивні досягнення, які вже прославилися на теренах Херсонщини, України та всього світу»,  – відзначив керівник проєкту та громадської організації Віктор Булка.

На другому місці проєкт Херсонської обласної організації Добровільного пожежного товариства України «Юні рятувальники Херсонщини змагаються», який отримає з обласного бюджету 40 тис. грн. Він спрямований на виховання в учнівської молоді почуття відповідальності за збереження життя та здоров’я людей, матеріальних цінностей в умовах виникнення надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру.

На третьому місці з фінансуванням у розмірі 30 тис. грн – проєкт ГО «Херсонське обласне бібліотечне товариство» під назвою «Тиждень креативної терапії “У гармонії з собою”». Проєкт орієнтований на самореалізацію людей, що представляють вразливі верстви населення, зокрема люди з інвалідністю, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

Також з обласного бюджету буде виділено по 25 тис. грн на підтримку реалізації трьох проектів, а саме: проєкту ГО «Спортивний клуб “Суворовець”» під назвою «Україна – кубок Суворовця» та двох проєктів ГО «Херсоснька обласна організація підтримки дітей з синдромом Дауна та їх сімей “Сонячні діти Херсонщини”» під назвами – спортивний фестиваль «Кожен зможе»  та  перфоманс-зустрічі «Світло в тобі» .

За рішенням членів комісії іще 100 тис. грн буде виділено на підтримку 5 проєктів з фінансуванням у розмірі 20 тис. грн кожен:

  • Проєкт «Тепло твоєї посмішки», ГО «Херсонська обласна громадська організація інвалідів “За рівні можливості”»;
  • Проєкт «Футбольні канікули – 2020», ГО «Федерація футболу м.Нова Каховка»;
  • Проєкт «Всеукраїнська пошукова військово-меморіальна експедиція “Нікопольський плацдарм”», ГО «Військово-патріотичний клуб “Каховка”»;
  • Проєкт «Дитячо-юнацьке військово-патріотичне таборування “Школа виживання – 2020”», ГО «Каховський військово-патріотичний клуб “Сокіл”»;
  • Проєкт «Завжди є Надія!», благодійна організація «Обласний християнський благодійний фонд “Іісус”».

Таким чином, у 2020 році у рамках конкурсу Херсонська обласна рада співфінансує 11 соціальних проєктів на загальну суму 297,5 тис. грн.

«Активність громадських організацій нашої області, креативність та бажання змінити світ на краще – все це відчувалось при проведенні конкурсу. Я красно дякую усім вам за небайдужість, кропітку працю та щире бажання змінювати світ на краще!», 
– резюмувала заступниця голови Херсонської обласної ради Оксана Рукавішнікова.