Херсонська ОДА та Генічеська міськрада не домовилися у питанні будівництва житла для кримських татар

4 года назад 0

Минуло майже півроку, коли президенти України та Туреччини домовилися про будівництво містечка для переселенців з числа кримських татар на Херсонщині. Проте на сьогодні в реалізації цього проекту запитань залишається набагато більше, ніж відповідей. Досі не визначено, який алгоритм та порядок будівництва 160 квартир у Генічеську.
Під час робочого візиту у Генічеський район голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв відвідав місце запланованого будівництва містечка для переселенців у Генічеську. І вже тут виявилося, що між Генічеською міськрадою та ХОДА є суперечки та різні погляди на реалізацію проекта.
Як розповів міський голова Генічеська Олександр Тулупов, єдиний законний шлях – це передача земельної ділянки міському коммунальному підприємству та підписання меморандуму з турецькою стороною на виконання спеціальної програми під цей проект. Або земельний аукціон …
Це дуже не сподобалося Юрію Гусєву. Він вважав, що ділянку можна напряму виділити на Фонд добробуту Криму, який займається проектом. Крім того очільник ХОДА, який перед президентом відповідає за реалізацію проекту, запропонував міський владі підвести комунікації за кошти міста.
“Якщо у вас більше 30 років не будувалося житло, навіщо ви викручуєте руки туркам? Туреччина допомагає Україні будівництвом житла за свої кошти і ви бажаєте щоб ще й комунікації провели? Ви ж не безкоштовно це робити, вам виділять 16 квартир“, – з невдоволенням Гусєв звернувся до влади Генічеська. Хоча зі сторони це виглядає як викручування рук саме місцевій владі.

Розмова на місці ні до чого не призвела, а вже сьогодні Олександр Тулупов відправився до Херсону вирішувати спірні питання в будівництві містечка для переселенців.

Новий Візит