Херсонська ОВА відновила на посаді очільника медзакладу з підозрою в роботі на окупантів

9 месяцев назад 0

Скандально відомий очільник "Обласного територіального центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" Юрій Бовкун повертається на посаду. 

Очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін підписав розпорядження про скасування призупинення дії трудового договору з Бовкуном. В документі, який оприлюднено на сайті обласної військової адміністрації, зазначено, що очільник медзакладу має повернутися до виконання обов'язків з 19 серпня. 

Нагадаємо, що Юрій Бовкун має дві підозри від правоохоронців. Перша стосується його колабораційної діяльності. За даними слідства, у червні 2022 року підозрюваний добровільно погодився співпрацювати з окупантами. Він обійняв посаду «в.о. главного врача» захопленого окупантами медзакладу, який згодом перереєстрував за законодавством рф.

Друга — розкрадання коштів медзакладу під час окупації Херсона. В поліції області зазначили, що Бовкун причетний до привласнення понад 7 млн гривень, які перебували на рахунку центру, про що писала раніше "Гривна". В провадженні також фігурує місцевий підприємець Юрій Юхненко, який наразі перебуває на тимчасово окупованій території, де займається торгівлею паливом та "гуманітаркою" за домовленістю з російськими військовими.