Херсонська поліція показала, як вибухотехніки поліції очищують Херсонщину від протипіхотних мін під постійними обстрілами ворога

2 месяца назад 0

військові рф продовжують тероризувати населення деокупованої Херсонщини. Нещодавно вони дистанційно замінували значні території одного з населених пунктів протипіхотними фугасними мінами «Пелюстка».

Варто зазначити, що ПФМ-1 досі масово використовується ворожими військами, хоча й заборонена Оттавською конвенцією про заборону застосування, накопичення, запасів, виробництва і передачі протипіхотних мін та про їхнє знищення.

До вказаного населеного пункту вирушили вибухотехніки поліції Херсонщини разом із колегами зі Львова. Неабиякої складності додало те, що на вказаній ділянці місцевості тільки-но відвирувала пожежа. Від вогню деякі міни здетонували, а ті, що залишилися, становили ще більшу небезпеку.

Як розповів начальник вибохотехнічного відділу ГУНП в Херсонській області Володимир Перепелиця, поліцейські дочекалися «вікна» у роботі ворожих дронів та оперативно обстежили територію. Правоохоронцям вдалося виявити та знищити три «пелюстки». Рештки мін правоохоронці вилучили як докази чергових воєнних злочинів росіян.

Завдяки злагодженій роботі вибухотехників поліції Херсонщини та їх колег зі Львова населений пункт став безпечнішим.