Херсонська влада витратить ще понад 30 мільйонів гривень на ремонт в укриттях

1 месяц назад 0

Відділ з питань цивільного захисту Херсонської МВА замовив нову партію ремонтів у найпростіших укриттях міста. Загалом 27 березня 2024 року було опубліковано 7 нових закупівель на загальну суму 30 517 410 гривень. Всі підряди отримала одна фірма – “БУДПОСТАЧ-СТСВ” з Івано-Франківська.

Про це повідомляють кореспонденти , посилаючись на закупівлі на порталі  ProZorro .

Всі укриття має бути завершено до 21 червня 2024 року. У вартість робіт входить демонтаж старих конструкцій, облаштування підлоги, стін та стелі, проведення електричної мережі та сантехнічні роботи. ТОВ “БУДПОСТАЧ-СТСВ” вже отримувало аналогічні замовлення на ремонти в шести херсонських укриттях та в одному укритті у селищі Музиківка, що поблизу Херсона.

Щоправда, раніше їхні послуги були мінімум вдвічі дешевші. Ремонт укриття коштував від 400 тисяч гривень до 2,6 мільйонів. Нові ж укриття обійдуться місцевому бюджету в середньому по 4,4 мільйона гривень за об’єкт. З чим це пов’язано – не зрозуміло, адже в договорах не вказано метраж приміщень, як і їхні адреси.

Дізнатись про адреси укриттів, у яких за гроші платників податків проводяться ремонти, у минулу хвилю закупівель  та  вдалося лише через інформаційний запит до очільника Відділу з питань цивільного захисту МВА Олександра Горіна. Ми будемо надсилати запити щоразу, коли чиновники  порушуватимуть закон, приховуючи публічну інформацію, що стосується використання публічних коштів і прав жителів Херсона на інформацію про місцезнаходження укриттів, як того вимагає