Херсонська влада замовила ремонти ще в 7 найпростіших укриттях міста

2 недели назад 0

Відділ цивільного захисту 6 та 7 травня провів закупівлю послуг з ремонта найпростіших укриттів на території обласного центра. Загалом, договори були підписані з 3 підприємтсвами, що мають привести до належного стану 7 об’єктів. Загальна сума підрядів склала 23 123 196 гривень. 

Про це повідомляють кореспонденти , посилаючись на закупывлы в системы Прозорро.

Найбільше підрядів на суму 16 352 501 гривня отримала  ТОВ «БУДПОСТАЧ-СТСВ» із міста Івано-Франківськ. Роботи мають бути завершені до 31 липня  2024 року. Ця ж фірма у листопаді 2023 року взяла на себе аналогічні зобов’язання з ремонту трьох укриттів у Херсоні на суму 7 648 067 гривень. Цікаво, що зазначена фірма до початку повномасштабного вторгнення росіян не мала досвіду ремонту на таких  об’єктах. Єдиний схожий підряд ТОВ «БУДПОСТАЧ-СТСВ» отримали у 2016 році, щоправда, тоді мав бути відремонтований павільйон у дитячому садку.

Ще 3 953 052 гривня отримає від міської влади  “БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ “СТАРСЕРВІС”. Вона має відремонтувати одне  укриття. “СТАРСЕРВІС” вже мала  замовлення на ремонти сховищ у Херсоні, проте їх адреси в договорах закриті, тому встановити якість проведених робіт неможливо. За інформацією видання , засновником “СТАРСЕРВІС” є Євген Долгошеєнко, який зареєстрований у місті Коростень Житомирської області. У січні 2024 року Долгошеєнка звинуватили у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем.

Також одне укриття відремонтує  ФОП Васильєв Олександр Анатолійович з Херсона. Цього особу-підприємця було зареєстровано лише 7 місцяв тому, проте це вже четвертий  підряд на велику суму – понад 2 мільйони гривень.