Херсонська волонтерка проводить майстер-класи для дітей-сиріт

2 года назад 0

ХерсонкаАнна Борсук бере участь у Всеукраїнському челенджі "Навчай українською", який стартував 5 листопада і триватиме 21 день. Кілька років дівчина проводить майстер-класи у Центрі соціально-психологічної реабілітації для дітей. На одному з таких заходів побувало Суспільне.
Анна у Центрі проводить українською друге заняття. У челенджі, говорить, бере участь залюбки, бо давно шукала можливості підтягнути рівень знання мови. Діти пропозицію підтримали радо.
" Я багато спілкуюсь з дітьми, дорослими, і на цих заходах ми спілкуємось російською мовою. Для мене це став виклик, напевно, відступити від комплексів. Ми боїмось не самої мови. Вона милозвучна, гарна. Боїмось бути смішними, щось неправильно сказати, зробити й так далі ", — говорить Анна Борсук.
Волонтерством Анна займається 5 років. Говорить, все почалось зі знайомства з президентом Херсонського клубу волонтерів Володимиром Сагайдаком.
" Почала брати участь у його проєктах з дітьми сиротами. Потім познайомилась з цікавими людьми, які займаються волонтерством. За пару років у мене з’явились свої проєкти ", — каже волонтерка.
Рукоділля, створення прикрас, театральне мистецтво. Ці знання Аня передає дітям, але головне, говорить, у цьому процесі – спілкування та соціалізація.
Іноді дітям потрібна порада. Для мене волонтерство — не просто прийти подарувати іграшку. Для мене головне – спілкування, щоб у майбутньому з’явились друзі, інше бачення життя", — говорить Анна Борсук.
Нині у центрі майже 40 дітей. Це — сироти, діти позбавлені батьківського піклування та ті, чиї родини опинились у складних життєвих обставинах. Для них спілкування з волонтерами – важлива частина життя, розповідає директор центру Володимир Сагайдак.

" Зустріч з волонтерами, їх історії життєві, вони соціалізують дітей і допомагають їм бачити позитивний приклад, як можна правильно жити ", — говорить директор.
Після завершення челенджу, говорить Анна, і далі спілкуватиметься з дітьми українською.
Суспільне Херсон