Херсонські депутати дали старт програмі «Зелена країна»

2 года назад 0

У минулу суботу, 6 листопада рукотворний Олешківський ліс поповнився 54-ма тисячами сіянцями кримської сосни. У межах акції «Створюємо ліси разом» близько 200 людей долучилися до екологічної ініціативи Президента України «Зелена країна».
Сосенки висадили на 10 гектарах території державного підприємства «Олешківське лісомисливське господарство». Половину площі засадили механізованим способом, інші 5 гектарів саджали вручну.

Поруч з лісівниками з мечами Колесова у руках працювали студенти, школярі, представники громадськості, а також обласної влади та органів місцевого самоврядування.

Усіх учасників заходу об’єднала одна мета – продовжити справу попередніх поколінь херсонців, які колись власноруч перетворили тисячі гектарів пустелі на ліси.
Тому ця акція – зовсім не про політику, вона винятково про екологію, про чисте і корисне повітря у нашому регіоні для наших дітей, наголошує депутат обласної ради Володимир Хвостов.

«Корисна субота. 50 000+ сосен на території Олешківського лісництва done. Разом з керівництвом області та колегами по депутатському корпусу дали старт програмі Президента Володимира Зеленського «Зелена країна» на Херсонщині. А ще, своїм прикладом показали, що екологія є важливим фактором у нашому житті.
Особисто висадив декілька сотень дерев. Робота кропітка, але важлива, тому закликаю всіх приєднатися до цієї акції. Ця ініціатива не про політику, а про екологію та майбутнє. Переконаний, вже за кілька років ми матимемо ще кращий ліс – доглянутий та інвентаризований. Наш обов’язок – відновити його, примножити, зробити область та країну зеленими. І ми це реалізовуємо!
Загалом мета – 1 мільярд дерев за 3 роки по всій Україні та збільшення площі лісів на 1 мільйон гектарів за 10 років. Створюємо ліси разом!», — написав Володимир Хвостов.


Зазначимо, за словами організаторів акції – Херсонського обласного управління лісо-мисливського господарства, захід пройшов з дотриманням усіх карантинних вимог.
Олена РЄЗНІЧЕНКО
Акція «Створюємо ліси разом» триватиме до 30 листопада 2021 року. Лісівники Херсонщини запрошують долучитися до збереження та примноження національного скарбу.