Херсонські депутати звернулись до центральних органів влади

2 года назад 0

Сьогодні, 17 грудня, депутати Херсонської міської ради звернулись до До Кабміну та Верховної Ради України з приводу запровадження тарифів на електричну енергію для підприємств міського електротранспорту на рівні встановлених для населення.
“Відповідно до рахунків постачальників електричної енергії, з серпня 2021 року вартість електричної енергії для міського комунального підприємства «Херсонелектротранс» розраховується за тарифом 4,90 грн. Виходячи з наведеного, витрати міського комунального підприємства «Херсонелектротранс» на здійснення основної діяльності − перевезення пасажирів тролейбусами – суттєво перевищують доходи підприємства. Підвищення тарифів на послуги електричного транспорту спричиняє додаткове фінансове навантаження на пасажирів” – йдеться у документі.
Враховуючи те, що Україна стоїть на шляху імплементації Регламентів Європейського Союзу в сфері внутрішніх перевезень, зважаючи на важливість збереження та розвитку стратегічної, екологічної, соціальної галузі пасажирських перевезень міським електричним транспортом, депутати просять Верховну Раду та Кабінет Міністрів України розглянути можливість щодо запровадження для міського електротранспорту тарифів на електричну енергію на рівні встановлених для населення.
Звернення підтримали 42 депутати Херсонської міської ради.
Пресслужба Херсонської міської ради