Херсонські лікарні прийняли вчора майже 1000 пацієнтів

2 года назад 0

Херсонські лікарні прийняли вчора майже 1000 пацієнтів. Зокрема, ікарня ім А і О Тропіних за минулу добу прийняла близько 500 пацієнтів.

Особливу увагу та підтримку в КНП “Херсонська міська клінічна лікарня ім А і О Тропіних приділяють дітям. Як наголошують у лікарні: діти- найсвятіше, заради них – стоїмо, вони точно не повинні знати, що таке війна.

В акушерському відділенні протягом минулої доби народилося двоє немовлят – хлопчик і дівчинка. У лікарні називають їх янголятами миру.
Дитячі поліклініки працюють у звичайному режимі. Лікарі-педіатри, а також вузькі спеціалісти за день приймають близько 100 дітей. Консультації, огляди, процедури, щеплення, психологічна допомога. Батьки з малечею не припиняють звернень до лікарні, незважаючи на дуже неспокійний час, бо є потреба, бо життя триває, бо в очах дитини світ ще не змінився.Дорослі поліклініки також працювали незмінно. За минулу добу звернулося 388 пацієнтів, у тому числі 177 до вузькопрофільних спеціалістів. Отримали інсуліни 23 хворих на цукровий діабет.

Проведено 18 експрес-тестів, позитивних результатів не виявлено. До процедурних кабінетів звернувся 40 пацієнтів. У денних стаціонарах продовжують лікування 18 хворих. Фізіотерапевтичне лікування отримали 7 хворих. Вдома оглянуто 3 хворих (с. Камишани). Проти COVID-19 щеплено 6 осіб вакциною Короновак. До ФАПів звернулося 4 особи. Фельдшерами вдома надана медична допомога 7 хворим, у тому числі 4 дітям.

Діагностичною службою за день проведено 208 лабораторних, 11 фукціональних та 27 ультразвукових досліджень.

У жіночій консультації лікарі прийняли 62 пацієнтки, в тому числі 24 вагітних. Надано 52 консультації телефоном. 

До приймального відділення з початку доби, станом на 16.00, звернулося 20 осіб, з яких 19 госпіталізовано. Проведено 4 екстрених оперативних втручання. Народилося 2 новонароджених.

По завершенню роботи поліклінік медична допомога надається у приймальному відділенні (за основними спеціальностями) та травмпункті. Вагітні на всіх термінах вагітності приймаються цілодобово.

Також повідомляється, що 21 березня за години прийому в лікарні ім. Є.Є Карабелеша проконсультували 460 херсонців.Понеділок видався сповненим турбот, турбот про чийсь біль і сподівання. Медичний персонал КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім..Є.Є.Карабелеша» уже звично на своїх робочих місцях – попри всі несподівані й очікувані ситуації. Їх пацієнти не потребують додаткових оголошень про те, чи відкриті поліклініки, чи знаходиться у своєму кабінеті сімейний лікар або педіатр. Усі бажаючі отримали консультації і пройшли необхідні процедури, призначені лікарем.

Протягом годин прийому контактні консультації отримали 460 осіб, в онлайн режимі – 500.  Із «вузькими» спеціалістами поспілкувалося 73 людини. 31 хворий цукровим діабетом отримав інсуліни.

В умовах воєнного стану в державі ніхто не відміняв вакцинації від такої небезпечної хвороби як Ковід-19. Тож 21 березня щеплення різними вакцинами, затвердженими МОЗ України, отримали 43 особи.

У стабільному режимі працюють фізіопроцедурні кабінети, перев’язочні, маніпуляційні. Близько 100 херсонців отримали фізіопроцедури, у тому числі 15-ти маленьким пацієнтам зробили масажі.

Нагадуємо, що в поліклініці № 2 продовжує роботу у штатному режимі амбулаторне реабілітаційне відділення. Тож звертайтеся і відновлюйте своє здоров’я після медикаментозного лікування. Остаточне одужання – тривалий процес, що потребує уваги до здоров’я й наполегливості з боку пацієнта.

До стаціонарних відділень лікарні поступило 19 пацієнтів.  Звісно, тут їм буде надана кваліфікована допомога висококласними фахівцями, які сумлінно виконують свій професійний обов’язок.

У нинішніх обставинах, у стресовій ситуації, медики черговий раз звертаються до херсонців бути уважними один до одного – за можливості допомагати в отриманні своєчасної фахової допомоги.  Будьте пильними, бережіть себе і будьте здорові!

21 березня херсонці у звичному режимі отримували медичну допомогу у підрозділах лікарні ім.Є.Карабелеша.

Всім здоров’я! Завтра працюємо у звичайному режимі. Бережемо один одного. Будемо сильними та з вірою переможемо.

Пресслужба Херсонської міської ради