Херсонські поліцейські взяли участь у форумі з протидії ґендерно зумовленому насильству

5 месяцев назад 0

За підтримки Агентства ООН у справах біженців працівники сектору протидії домашньому насильству взяли участь у проведенні форуму з вирішення гендерних проблем «Єднаймося проти насильства!».

Про це повідомила пресслужба поліції Херсонської області.

Спільно з представниками громадських організацій, Херсонської обласної військової адміністрації, центру соціальних служб та благодійних фондів поліцейські шукали можливі шляхи вирішення гендерних проблем, нерівності і дискримінації у суспільстві.

Окрім обговорення масштабів проблеми ґендерно зумовленого насильства на Херсонщині, учасники форуму обмінялися досвідом у задоволенні потреб вразливих категорій громадян, які постраждали від ґендерно зумовленого насильства. Визначили координовані кроки, аби подолати та вчасно попередити такі випадки.

Начальник сектору протидії домашньому насильству Херсонського районного управління поліції Олена Волкодав ознайомила присутніх з результатами роботи свого підрозділу. Розповіла, як поліція впроваджує механізми протидії та попередження випадків насильства, як поліцейські реагують на факти домашнього насильства, скільки кривдників притягнуто до адміністративної відповідальності, скільки жертв перебуває на обліку та яку допомогу їм надано.

Як зазначила Олена Волкодав, такі обговорення та міжвідомча взаємодія на усіх рівнях важливі з огляду на нові виклики в роботі, потребу ефективного реагування на випадки ґендерно зумовленого, зокрема домашнього насильства та більш ефективного захисту постраждалих.