Херсонські волонтери отримали відзнаки від Міністерства оборони України

2 недели назад 0

У День подяки волонтерам Міністерство оборони України відзначило херсонців, які допомагали українським військовим під час окупації міста.

Євген Тимчук один із тих, хто переховував зброю та військовослужбовців, які 1 березні 2022 року прийняли бій під час оборони Херсона. Крім того, чоловік передавав інформацію про пересування та місця розташування армії РФ, а також допоміг українським військовим евакуюватися з Олешок.

"59 бригаді також допомагали. На лівому березі були хлопці. Зібрали всіх до купи і на Миколаївщину переправили. Вони добралися, всі живі і здорові. І це саме найголовніше"  — сказав Євген. Євген Тимчук і Наталія Музика із нагородами. Суспільне Херсон
Наталія Музика також допомагала переховувати зброю і боєприпаси. Вона намагалась робити все самостійно, щоб якомога менше людей знали про її дії. І все ж під час окупації до неї додому і на роботу приходили співробітники ФСБ. Ніякої інформації вони не дізналися.

"Коли наші воїни зайшли до нас в університет зі своєю зброєю, зі своїм знаряддям, то потрібно було їх виручати. Більшу частину хлопці потім забрали, а деяка частина зброї у нас залишилась, то ми її закопали", — говорить жінка. Любов Данілова отримує орден святої великомучениці Варвари. Суспільне Херсон
Чоловік  Любові Данилової Денис загинув 1 березня 2022 року під час бою у Бузковому парку. Жінка збирає та передає українським військовим речі – від вʼязаних шкарпеток до технічного обладнання.

"Хлопці, з якими мій чоловік воював, вони нас також після окупації дуже сильно підтримували. І продуктами, і коштами. Тепер я чим можу, тим і допомагаю" — сказала Любов Григорівна. Нагородження херсонців у День подяки волонтерам. Суспільне Херсон
Любов Данілова нагороджена орденом святої великомучениці Варвари. Також відзнакою Президента України "Золоте серце" нагороджений волонтер Григорій Янченко. Євген Тимчук і Наталія Музика — відзнаками Міністерства оборони України "За сприяння обороні". Нагороди отримали ті, хто допомагав українським військовим у перші місяці повномасштабного вторгнення, говорить капелан 124 окремої бригади територіальної оборони Максим Бервінов.

"У перші місяці, коли були в окупації, саме ці люди переховували і зброю нашу, і військових наших хлопців, які не могли піти додому, бо їх вже шукали росіяни. Любов Григорівна, коли отримала компенсацію за загиблого чоловіка, то частину коштів витратила для захисту хлопців, купуючи дрони і решту засобів, які наближають нашу перемогу",  — розповів капелан.