Херсонський археолог передав краєзнавчому музею артефакти, які ховав від військових РФ

1 год назад 0

Денис Сікоза передав Херсонському обласному краєзнавчому музею знахідки археологічних експедицій, які він ховав від російських військових. Про це  на офіційній сторінці музею у Facebook.

2021 року група археологів під керівництвом доктора історичних наук, провідного наукового співробітника Інституту археології НАН України Олександра Симоненка провела три дослідження на території Херсонщини, йдеться у повідомленні. Фото: Херсонський краєзнавчий музей/Facebook
За інформацією наукових співробітників, знахідки з трьох експедицій перебували у Дениса Сікози на вивченні. Коли він вирішив виїхати з окупованого Херсона, то сховав артефакти.

"Тоді Денис прийняв єдине правильне у той час рішення — заховати матеріали. Ретельно запакувавши знахідки, Денис закопав їх у підвалі. Він дуже переживав, бо не знав, чи вдасться повернутися до міста найближчим часом, чи збережуться матеріали" , йдеться у дописі. Фото: Херсонський краєзнавчий музей/Facebook
Все збереглося у цілості. Зараз співробітники музею вивчають матеріали. Також музейники пообіцяли розповісти про кожен новий експонат на своїй сторінці у соцмережах.