Херсонський держуніверситет розширює географію освіти

2 года назад 0

Розширюється географія країн, чиї громадяни їдуть учитися до Херсонського державного університету.
До них долучилася, зокрема, Литва. Звідти на підготовче відділення ХДУ поступила вчорашня школярка. Зараз їх слухачка опановує програму підготовлених курсів, аби адаптуватися до нового середовища. А далі вивчатиме психологію уже як повноправна студентка університету.
Із Литвою університет налагодив міцні зв’язки – діють спільні видавничі проекти, програми стажування, культурний обмін тощо. Але вступ на підготовче відділення громадянки Литви – це вперше.
Наразі у Херсонському державному університеті на акредитованих спеціальностях навчаються іноземні студенти з Азербайджану, Узбекистану, Молдови, Російської Федерації. Їх уже десятки, але «альма-матер» має хороший потенціал для збільшення їх кількості щонайменше до двохсот осіб. Тут над цим системно працюють, — підтвердив ректор Херсонського державного університету, професор Олександр Співаковський.
У зростанні числа гостей з-за кордону,бажаючих здобути професію і диплом, в ХДУ також кревно зацікавлені. Адже платня за навчання дозволяє ще активніше розвивати заклад освіти, виводячи його на рівень світових стандартів.
Сергій ЯНОВСЬКИЙ Новий день