Херсонський «Дніпро» зіграє перший в історії міжнародний матч у Белфасті

1 год назад 0

Хокей не зупинити. Незабаром,  19 квітня 2023 року , у Белфасті відбудеться спеціальний міжнародний хокейний матч між північноірландським «Белфаст Гігантс» та бронзовим призером національної першості – херсонським «Дніпром». Дві команди зустрінуться в рамках благодійної організації Ukrainian Hockey Dream, яка є частиною проекту Hockey Can’t Stop Tour від Федерації хокею України.

Про це  у Федерації хокею України.

Голова фонду The Odyssey Trust  Мартін Макдауелл , який є ініціатором цього заходу на землі в Белфасті, заявив, що Ukrainian Hockey Dream – це фантастична організація, яка незмірно змінює життя людей.  «Вся виручка від продажу квитків на гру буде передана «Українській хокейній мрії» на підтримку їхньої подальшої роботи з відновлення хокею з шайбою по всій Україні» .

Хокейний клуб «Белфаст Гігантс» розраховує залучити до складу не лише нинішніх та колишніх гравців команди, а й кількох спеціальних гостей. У той же час «Дніпро», заснований 8 серпня 2018 року, проведе свій перший в історії міжнародний матч під керівництвом граючого тренера  Микити Васильєва та планує задіяти у складі всі найкращі сили, за винятком групи збірників, які в ці терміни готуватимуться до ЧС-2023 у Таллінні.

«Ми вдячні клубу «Белфаст» за підтримку – реальну хокейну допомогу від справжніх хокеїстів. Для нас є велика честь привезти нашу молоду талановиту групу гравців у складі херсонського «Дніпра» , – заявив президент ФХУ Георгій Зубко.

Голова відділу у хокейному клубі «Белфаст Гігантс»  Стів Торнтон підкреслив, що на SSE Arena у Белфасті очікується понад 7000 глядачів і господарі з нетерпінням чекають на можливість вітати «Дніпро-Херсон» у столиці Північної Ірландії на матчі, який набагато масштабніший і означає більше, ніж просто дія на льоду.

У той же час виконавчий директор The Odyssey Trust  Роберт Фітцпатрік додав:  «Спорт здатний об’єднувати людей, особливо у важкі часи. Україна — видатна спортивна держава, уособленням якої є славна історія хокею з шайбою, і ми відчуваємо себе неймовірно привілейованими, щоб мати можливість зіграти свою роль у підтримці благодійних амбіцій «Української хокейної мрії» за допомогою цієї єдиної у своєму роді гри в Белфасті» .