Херсонський міський голова Ігор Колихаєв інспектує стан шкіл та дитсадків

2 года назад 0

Поки школярі перебувають на дистанційному навчанні, й аби не зривати навчальний процес, кілька днів поспіль міський голова об’їжджає школи Херсона. Його цікавить загальний стан будівель, запити директорів на покращення матеріально-технічної бази, оптимізація ресурсів, що витрачаються на утримання навчальних закладів.
Як повідоиняє прес-служба місквиконкому, міський голова відвідав Херсонську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №4 Херсонської міської ради. Школа №4 заснована у 1962 році й потребує значних фінансових вкладень. Станом на тепер в школі навчаються 780 учнів у 30 класах. Вона має 50 навчальних кабінетів, 2 комбіновані майстерні та 1 спортивну залу; ресурсну кімната для дітей з ООП, сучасний логопедичний кабінет, кабінет для корекційно-розвиткових занять. Саме ця школа є опорною у питанні організації освітнього процесу для дітей з особливими освітніми потребами. У 2012 році тут було відкрито перший клас з інклюзивною формою навчання, в якому навчалося 3 дітей з особливими освітніми потребами. У 2021 році ці учні успішно закінчили школу та вступили до закладів вищої освіти. Натепер у закладі навчаються 124 дитини з особливими освітніми потребами: у 7 класах з інклюзивною формою навчання, 6 – спеціальних, а для 32 дітей організовано педагогічний патронаж.
«Школи, які показують високі результати у навчанні, учні якої прагнуть брати участь у конкурсах, олімпіадах, мають високий рівень ЗНО треба заохочувати та допомагати створювати умови для ще кращого навчання», – вважає міський голова Ігор Колихаєв.
Також очільник Херсона побував у Херсонській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №36 Херсонської міської ради, учнем якої, до речі, свого часу був він сам. У вересні 2004 року міська рада прийняла рішення про відкриття на базі цієї школи Дитячої художньої школи та дизайн-ліцею навчально-естетичного комплексу «Художня школа». Для всебічного розвитку учнів у школі організовано роботу творчих гуртків, а також з обробки деревини та різних прикладних мистецтв. Учні, що займаються в гуртках, беруть участь в районних і міських змаганнях та конкурсах.
«У цієї школи багатий потенціал і наша задача не втратити ані прагнення дітей до навчання та розвитку своїх талантів, ані власне педагогічний колектив. Окрім нагальних потреб щодо розвитку шкільної бази, які ми обговорили з директоркою закладу, тут вкрай не вистачає сучасного стадіону, де могли б займатися як учні школи, так і молодь цього району. Впевнений, що ми це виправимо й усунемо даний недолік», – зазначив міський голова.
Крім того, Ігор Колихаєв днями відвідав дитячі дошкільні заклади №№5 та 85, де наразі триває будівництво за Президентською програмою. Там міський голова оглянув хід робіт, зробив важливі зауваження, дав завдання працівникам УКБ розробити повний проєкт реконструкції ясла-садка №85. Заклад має великий потенціал для розвитку та сучасного облаштування території та приміщень.
«Відбудовувати цей заклад потрібно комплексно. Добре, що тут, завдяки програмі «Великого будівництва», з’явиться басейн – це стане точкою зросту закладу, але нам треба подумати й про завтрашній день – розвинути садок, аби він мав більші потужності й беззаперечну привабливість для батьків», – сказав міський голова.