Херсонський суд виправдав супротивницю баптистів

2 года назад 0

Херсонський міський суд не побачив ознак правопорушення у діях місцевої мешканки, що 3 жовтня поточного року нецензурно висловлювалась на адресу прихожан та священників церкви «Христа Спасителя» та погрожувала їм розправою. Про це йдеться у реєстрі судових рішень.
Потерпілий пастор цієї церкви в судовому засіданні пояснив, що жінка постійно перешкоджає проведенню служіння в Церкві, у тому числі, 3 жовтня вона разом зі своїм чоловіком перебувала біля будівлі, нецензурно лаялась, образливо висловлювалась на його адресу, на адресу віруючих та його родину.
Свідки, які є прихожанками церкви, пояснили, що підозрювана постійно проводить мітинги біля Церкви Христа Спасителя, заважаючи прихожанам проводити службу, при цьому вона голосно кричить, чіпляється до прихожан, називає їх «сектою», «шахраями» та іншими образливими словами.
Жінка дала показання про те, що “дійсно протягом тривалого часу вона зі своїм чоловіком та іншими небайдужими громадянами по неділях, з дозволу Херсонської міської ради, приходить за місцем розташування «Церкви Христа Спасителя», прихожанкою якої дійсно є її донька. Метою є спілкування з донькою, оскільки вони однією сім`єю протягом трьох років не проживають і навіть не спілкуються”.
Своїми діями підозрювана бажає привернути увагу мешканців Херсона до протиправних дій вказаної церкви, що призводить до руйнування сімей, посягання на право власності на нерухоме майно.
За допомогою порталу “Судова влада” нам вдалося ідентифікувати усіх учасників цього незвичайного процесу. Священник-позивач Сергій Синій дійсно є служителем “Церкви Христа Спасителя”, що є храмом християн-баптистів.

А ось відповідач – Ірина Шевельова є досить відомою в Херсоні особою та веде боротьбу з баптистами вже доволі тривалий час. Так, у жовтні 2021 року, наступного дня після сутички поблизу храму, пані Ірина влаштувала акцію поблизу Херсонської обласної прокуратури та оголосила голодування у знак протесту проти “бездіяльності правоохоронних органів”. За словами Шевельової, “адепти секти”, протидіючи її акціям, обливали її сечею та намагалися засліпити “ім’ям Бога”.
Суд виправдав протестувальницю, зазначивши, що її акції “ були викликані особистими мотивами і є висловлюванням власної позиції щодо релігійних переконань, а не намаганням виразити явну зневагу до загальноприйнятих норм і правил поведінки”. Наразі справу направлено на розгляд апеляційного суду.
За матеріалами "ІРС-Херсон"