Херсонський водоканал отримав дві мобільні очисні станції Ecosoft d вартістю 50 тис. дол. кожна

6 месяцев назад 0

Так, сьогодні Польська Гуманітарна Акція (ПГА) на чолі з регіональним менеджером Хасаном Кадімом доставили Херсонському водоканалу дві мобільні очисні станції Ecosoft d вартістю 50 тис. дол. кожна.

Представники ПГА  зазначають, що таке обладнання за день може очищати від 5 до 10 тис. л води.

Не менш важливим для громади є і те, що польська сторона взяла на себе обслуговування станцій протягом року.

«Ми щиро вдячні нашим польським друзям за цю вкрай необхідну допомогу. Якісна питна вода для жителів громади була і залишається пріоритетом для міської влади»,- зазначив заступник начальника Херсонської міської військової адміністрації Антон Єфанов.

Він також додав, що сьогодні до Херсона завітали і представники виробника станцій. Вони навчатимуть працівників водоканалу користуватися цією технікою.

Ці мобільні очисні станції використовуватимуться у разі аварійної ситуації для оперативного усунення надзвичайних ситуацій у місті.

Польська Гуманітарна Акція — неурядова благодійна організація, заснована 1992 року з метою надання допомоги цивільному населенню, яке страждає від збройних конфліктів та стихійних лих.

В Україні ПГА присутня з 2014 року.

З 24 лютого 2022 року, з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, зусилля місії ПГА в Україні миттєво примножилися, а команда збільшилась ледь не втричі.