Херсонський університет не зміг придбати авто за 600 тисяч — купили за 570 без тендеру

6 месяцев назад 0

Нещодавно «Антикорупційний вимір» писав, що Херсонський державний аграрно-економічний університет планував придбати вживаний автомобіль ціною до 600 тисяч гривень. Однак, закупівля не відбулась – пропозицій не виявилось. Відтак, університет придбав авто за 570 027,78 грн прямою закупівлею – без торгів. 

Постачальником авто є підприємиця з Кропивницького ФОП Бурякова Наталія Олександрівна. В переліку її КВЕДів немає продажу авто – вона продала авто, яке перебувало у її власності. 

Авто Skoda Octavia 2017 року випуску. Це єдина закупівля підприємиці за бюджетні кошти. Загалом Наталія Бурякова займається нерухомістю. 

Нагадаємо, що ректором ХДАЕУ є Юрій Кирилов – депутат Херсонської міської ради від «Слуги народу». В попередньому скликанні також був депутатом, але від «БПП».

Балотувався він також і в народні депутати у 2019-му: мажоритарником від партії «Європейська солідарність». Посів третє місце, набравши 9,20% голосів виборців. В мери Херсона у 2020-му він вже йшов від «Слуг народу» і набрав 10,50%, що забезпечило йому четверте місце. 
Саме під час виборчої кампанії 2019-го року Юрій Кирилов використав пісню гурту «Антитіла» у своєму агітаційному ролику без дозволу гурту. Доктор наук, який має авторські патенти на винаходи й мав би знати особливості застосування авторського права, мотивував це тим, що ролик – подарунок студентів. До суду справа не дійшла, ролик швидко видалили з усіх соцмереж.