Херсонський університет за 600 тисяч хоче придбати вживаний автомобіль

7 месяцев назад 0

Херсонський державний аграрно-економічний університет планує закупити вживаний автомобіль ціною до 600 тисяч гривень. Відповідна закупівля з’явилась на порталі . Її оголосили 11 жовтня. Провести ж саму закупівлю планують 19-го. У плані закупівель, який також є на сторінці закупівлі, можна впевнитись у тому, що це – за кошти державного бюджету. 
Авто має бути Skoda Oktavia універсал або еквівалент. Нова «Шкода Октавіа» у офіційного дилера , звісно, дорожче – понад мільйон гривень. Але за ці або трохи більші кошти на Херсонщині активно купують нові «Renault Duster», які також повністю відповідають потребам, зокрема поліції та виконкомів (). Водночас вживане авто буде потребувати більших коштів на його обслуговування і ремонт, які, скоріш за все, будуть також виконувати за бюджетні кошти. Тоді як нові автівки позбавляють від такого клопоту, як поточний ремонт, на кілька років. В результаті, вживане авто за кілька років утримання вийде дорожчим за нове, але іншої марки. 

Ректором ХДАЕУ є Юрій Кирилов – депутат Херсонської міської ради від «Слуги народу». В попередньому скликанні також був депутатом, але від «БПП». В тому ж таки минулому скликанні «прославився» тим, що став одним із найбільших прогульників у сесійній залі: з 2015 до 2019 року він  лише 35 сесій з 92. Втім, це не завадило йому балотуватись у народні депутати у тому ж таки 2019-му: мажоритарником від партії «Європейська солідарність». , набравши 9,20% голосів виборців. В мери Херсона у 2020-му він вже йшов від «Слуг народу» і набрав 10,50%, що забезпечило йому четверте місце. 

Саме під час виборчої кампанії 2019-го року Юрій Кирилов пісню гурту «Антитіла» у своєму агітаційному ролику без дозволу гурту. Доктор наук, який має авторські патенти на винаходи й мав би знати особливості застосування авторського права, мотивував це тим, що ролик – подарунок студентів. До суду справа не дійшла, ролик швидко видалили з усіх соцмереж.