Херсонським пенсіонерам проводять безплатні екскурсії

2 года назад 0

"У лабіринтах вулиць давніх". Обласний краєзнавчий музей започаткував безплатні екскурсії для пенсіонерів. Відвідувачам розповідають про історичні факти та людей, які колись жили у Херсоні.
Галина Мартинова, завідувачка літературного відділу обласного краєзнавчого музею, розказує про історичний центр Херсона. Наприклад, на кожній черепиці перших будинків стоять прізвища й імена колишніх власників черепичних заводів. Черепиця була як вітчизняною, так і привезеною з Марселю. У музеї зберігають експонати та фотографії, які показують, яким він був та хто там мешкав.
Ми будемо знайомити херсонців з найулюбленішою, найвідомішою вулицею – вулицею Суворова, якою вона була? Ми покажемо предмети старовини, із чого були побудовані будинки старі. До цього часу у нас в музеї зберігаються та огорожа, і дверні ручки, які стояли на будинках, яких давно немає", — каже Галина Мартинова.

Такі екскурсії проводять для пенсіонерів. Вхід для них безплатний. Відвідувачі обов’язково мають пред’явити сертифікат про вакцинацію. Ольга Алексєєва говорить, прийшла дізнатися чогось нового.
" Ми дуже раді, що організували для нас таку екскурсію. Ми – херсонці, дуже любимо своє місто і хочемо дізнатися про нього побільше. Особливо любимо стару частину міста і ми раді, що можемо дізнатися щось нове ", — каже відвідувачка екскурсії Ольга Алексєєва.
Такі акції, розказує Галина Мартинова, проводять у музеї щомісяця. Всі екскурсії на різні теми.
Суспільне Херсон