Херсонському краєзнавчому музею передали нумізматичну колекцію

2 недели назад 0

Херсонському краєзнавчому музею передали нумізматичну колекцію, у наборі представлені пам'ятні монети та банкноти, присвячені важливим для українців подіям.

Як передає , про це повідомляє .

«Завдяки шанувальникам музею, наша колекція знову збагачується цінними предметами.Цієї весни до музею було передано велику нумізматичну колекцію від дарувальника, який не хоче афішувати своє ім'я», — йдеться у повідомленні. 

Як підкреслюється, інформацією про цінний подарунок поділився молодший науковий співробітник  Олександр Корінчук, через якого передали колекцію. У наборі представлені пам'ятні монети та банкноти, присвячені важливим для українців та херсонців подіям.

Херсонському краєзнавчому музею передали нумізматичну колекцію / Фото: Херсонський обласний краєзнавчий музей, Facebook

Зазначається, що під час окупації музей був пограбований російськими військами. У тому числі постраждала група нумізматики. Втрата цих цінних артефактів стала великим ударом для музею.

Як повідомляв Укрінформ, колекція Херсонського художнього музею поповнилася старовинною іконою «Іоан Воїн», це одна з ікон, вилучених правоохоронцями Полтавщини.

Художниця Оксана Оснач, яка відродила традиції писання ікон на рибі, подарувала свою роботу — Семистрільну ікону Божої Матері, Херсонському обласному краєзнавчому музею.

Херсонський обласний краєзнавчий музей, який зазнав мародерств від російських окупантів, створив виставку «Незламна Херсонщина».​