Херсонському підприємцю повідомлено про підозру за ухилення від сплати податків у розмірі майже 5 млн грн

2 года назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури повідомлено про підозру фізичній особі-підприємцю в умисному ухиленні від сплати податків (ч. 1 ст. 212 КК України).
За даними слідства, у період 2019-2020 років підозрюваний, здійснюючи діяльність із закупівлі молока у населення та постачання переробнику, приховав реальні розміри отриманого доходу. Для цього він документально оформлював здійснення вказаної діяльності підконтрольними йому приватними підприємцями. Як наслідок, зловмисник залишався на спрощеній системі оподаткування, хоча фактично перевищував ліміти оподатковуваних фінансових операцій. Через такі дії бюджет недоотримав майже 5 млн грн податків.
З метою відшкодування завданих збитків у рамках провадження прокурором заявлено цивільний позов, а судом накладено арешт на рухоме та нерухоме майно підозрюваного.
Досудове розслідування триває.
Примітка: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Пресслужба Херсонської обласної прокуратури