«History Keepers»: двоє херсонців отримали міжнародні відзнаки

2 месяца назад 0

До другої річниці повномасштабного вторгнення РФ у Тбілісі в Грузії вручили 11 відзнак "History Keepers" для українських та грузинських громадських діячів, які займаються адвокацією України у різних сферах. Дві з них отримали  Наталя Бімбірайте та Дементій Білий.

Про це на сторінці у Facebook   ІРЦ Правовий простір.

"Директорку ІРЦ "Правовий простір", голову Культурного центру "Україна-Литва" Наталю Бімбірайте відзначили нагородою за внесок у протидію російським історичним фейкам і багаторічну підтримку археологічних досліджень в Тягині. Влітку 2023 року вона супроводжувала грузинських журналістів під час поїздки на Херсонщину", — йдеться у повідомленні. Грузія, Тбілісі, відзнака Наталі Бімбірайте "History Keepers". Фото: ІРЦ Правовий прості/Facebook
Також відзнаку отримав історик, краєзнавець та голова ХОО КВУ Дементій Білий за документування російських воєнних злочинів під час окупації, протидію російській пропаганді та багаторічну працю у галузі історії. Грузія, Тбілісі, відзнака Дементія Білого "History Keepers". Фото: ІРЦ Правовий прості/Facebook
Одним з партнерів "History Keepers" в України став Центр культурного розвитку "Тотем" / Centre of cultural development "Totem" і Олена Афанасьєва як випускниця EaP Civil Society Fellowships.

"History Keepers" – це спільна ініціатива Форуму громадянського суспільства країн Східного Партнерства (EaP Civic Society Forum) Грузії та України за підтримки ЄС.