Хто там залишився – не зрадники, а герої, – переселенець про людей, які досі в Херсоні

2 года назад 0

Кожен українець, який залишився в окупованому Херсоні пішов на героїчний крок. Тому в жодному разі не потрібно казати, що всі там нібито вже зрадники.
Такий заклик зробив Дмитро Сивак, мешканець Херсона, який був змушений покинути дім через війну.  для  проєкту 24 каналу .
Закликав не робити висновків, коли ти не там Дмитро акцентував на тому, що кожен з нас не може давати якісь поради людям, які перебувають на окупованих територіях. Адже будучи у Львові, чи в Польщі, чи взагалі у Канаді – значно легше продовжувати відстоювати проукраїнську позицію. А ось під дулами російських автоматів це значно складніше.
Давати якісь поради звідси – ми не маємо ні морального права, ні інформаційного. Ніякого права. Ті, хто там залишаються, не є зрадниками. Вони є героями. Треба ставитися до них, як до героїв. Так, є можливість – треба виїжджати. Але є ті, хто не мають можливості, – сказав херсонець.
Чоловік зауважив, йому прикро за те, що дехто вважає теперішніх жителів Херсона зрадниками чи "сєпарами". "Ми повинні бути єдиними, Україна має бути єдина. І коли ми будемо єдині, тоді ми переможемо", – підсумував переселенець.
До теми – Історія хлопця, який тікав від війни з Харкова