«Я хочу підтримати сироту». У Херсоні відбувся благодійний велопробіг

2 года назад 0

У Херсоні відбувся велопробіг на підтримку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Херсонець Михайло Дмитровський, вирішив взяти участь у благодійній акції. Чоловік їздить на велосипеді 2 роки. Раніше, розказує, участі у велопробігах не брав.

"Хотілося помірятися швидкістю з іншими велосипедистами і підтримати сиріт",  — ділиться Михайло.
Акції на підтримку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування проводять одинадцятий рік, розказує виконавча директорка благодійного фонду «Мій дім» Людмила Афанасьєва. Цього року обрали саме формат велоперегонів, бо це екологічно.

"Акцію сьогодні проводимо для того, щоб привернути увагу нашої громади, жителів Херсона та області до проблем сирітства. Тому що в нас на цей час на території Херсонської області 2700 дітей-сиріт, статусних дітей, дітей, позбавлених батьківського піклування і з них 208 не проживають в сім’ї, решта влаштовані в сімейні форми, під опікою, в дитячих будинках сімейного типу, в прийомних сім’ях", — розповіла Афанасьєва.
За її словами, участь у велопробігу безоплатна.  Усі охочі могли зробити благодійний внесок. За ці кошти потім придбають підгузки для дітей, які перебувають у будинку дитини. 
Стартували учасники на площі Свободи, далі проїхали проспектом Ушакова, вулицями Кулика, Чорноморською та Університетською. Після того, як всі велосипедисти фінішували, на площі відбулася спільна молитва за дітей-сиріт. За даними організаторів участь у велопробігу взяли 90 людей, загалом до акції долучилися близько 1,5 сотні херсонців.

Суспільне Херсон