«Я хочу взяти зброю до рук, щоб пришвидшити перемогу України». Херсонець вступив до лав бригади «Лють»

1 год назад 0

Херсонець Андрій Грачов приєднався до поліцейської штурмової бригади "Лють". До початку війни він був волонтером та займався підприємницькою діяльністю. Про це  у Facebook обласна поліція.

На початку повномасштабного вторгнення Андрій, як і всі херсонці, на світанку 24 лютого 2022 року почув звуки вибухів. Тоді армія РФ завдала удару по Чорнобаївці.

"Ми чули постійний гул. Перше відчуття – шок та несприйняття. Потім був бій в районі Антонівського мосту, місто обстрілювати з авіації, колони російської військової техніки зайшли в Херсон", — каже Андрій.

До квітня хлопець волонтерив, возив з Одеси в Херсон медикаменти, адже майже всі аптеки в окупованому місті були зачинені. Крім того, Андрій вивозив з окупованого міста знайомих, поки такі поїздки остаточно не стали небезпечними. Тоді Андрій виїхав до Одеси, де допомагав військовим та поліцейським. Додому повернувся у листопаді, коли Збройні сили України звільнили Херсон.

На той час багато його знайомих пішли добровольцями на війну. Від друзів та зі ЗМІ Андрій дізнався, що йде набір до штурмових бригад "Гвардії наступу", вирішив приєднатися та поліцейську бригаду "Лють". Родина підтримала його вибір.

"До війни навіть не уявляв, що буду служити, мав зовсім інші цілі. А після 24 лютого все змінилося, став робити нові для себе речі, не звик сидіти склавши руки. Потім зрозумів, що можна бути корисним не лише в тилу, а й на передовій. Нині мої життєві цілі та плани направлені на одне – звільнення всіх наших територій", — говорить доброволець Андрій Грачов.

Чоловік говорить, що має мотивацію та готовий навчатися, штурмувати позиції російської армії, звільняти окуповані території та викривати зрадників.

"Хочу стати на захист та звільнення України заради своїх рідних, друзів, моїх земляків з лівобережжя Херсонщини. У мене мрія одна, як і у всіх українців — пришвидшити Перемогу. Після планую залишитися служити у підрозділах Нацполіції та захищати Україну", — каже Андрій Грачов.