Як херсонці виїжджали за межі області в перший день нових обмежень

3 года назад 0

Відсьогодні херсонці можуть скористатися міжобласними залізничними і автобусними перевезеннями лише за наявності COVID-сертифікату або негативного тесту

Залізничники кажуть, що поки що суттєвого скорочення пасажиропотоку немає й усе спокійно, а на автовокзалі були конфлікти і водії занепокоєні ситуацією.

І залізничний вокзал, і автовокзал працювали у звичайному режимі, повідомляє Depo.Херсон.

Провідники потягу "Ужгород-Херсон" кажуть, що у перший день дії змін до правил пасажирських перевезень вони не бачать зменшення кількості пасажирів. "Кому треба їхати, поїдуть за будь-яких умов, особливо, якщо треба дістатися кудись на досить велику відстань, без прямих автобусний рейсів", – каже одна з провідниць.

Пасажири сприймали обмеження спокійно. Казали, що були до них готові. "Їду у Львів по справах. Щеплення зробив ще влітку. Які проблеми?", – каже один з пасажирів, Андрій, економіст банку.

Втім, на сайті "Укрзалізниці" можна побачити, що на 21 жовтня лишилося чимало вільних місць на нічний потяг до столиці. Раніше придбати бодай якийсь квиток на цей потяг у день відправлення було проблемою.  



Для подорожі потягом потрібно мати жовтий або зелений COVID-сертифікат

А на херсонському автовокзалі ситуація була складнішою. У першій половині дня виникло кілька конфліктів між водіями та деякими пасажирами, які купляли квитки заздалегідь і, як вони стверджують, не знали про запровадження обмежень для людей, які не мають COVID-сертифікату або актуального негативного тесту на хворобу.

Водії кажуть, що на міжобласних маршрутах вже у перший день дії змін пасажирів було менше, ніж зазвичай. І бояться конкуренції з боку нелегалів. "Ймовірно, настали золоті часи для таксистів та для власників невеликих мікроавтобусів на вісім місць. За правилами, ці автобуси не є пасажирським транспортом. Водій може сказати, що везе родичів чи друзів", – каже водій одного з рейсових автобусів.

В'ячеслав Гусаков