Як людині позбутися ліні

6 лет назад 0

Лінь закладена у людському мозку, який намагається зробити все, щоб уникнути фізичної активності. Це не вада, а природна модель поведінки.

Про це стало відомо після проведеного дослідження психологами. Виявилося, що мотивувати людину до чогось книгами лише в одиничних випадках.

Про це пише ScienceDirect.

У дослідженнях взяли участь 29 молодих людей. Під час проведення вправ за ділянками мозку випробовуваних стежили медики. Прилади фіксували надзвичайно високу роботу відділів півкуль при виконанні навіть найпростіших завдань.

З'ясувалося, що молоді люди з великими труднощами виводили намальованого персонажа із зони комфорту. Їх мозок при цьому напружувався, витрачаючи додаткові ресурси.

Тобто, мозок людини прагне захистити тіло від виконання зайвої роботи і стресу. За словами дослідників, мозок людини готовий витрачати додаткові зусилля, але за умови, що тілу не доведеться робити зайвих рухів.

Щоб позбутися ліні необхідно кинути виклик самому собі. Тобто поставити якусь умову, яку складно виконати і постаратися це зробити. Для підкріплення результату, можна використовувати рідних, близьких та друзів.

Варто постаратися не шукати відмовок і намагатися все виконати з першого разу, причому якомога якісніше.