Як позбутися страхів під час вагітності

7 лет назад 0

Після того, як…

Жінка починає задавати собі безліч питань про те, як буде протікати вагітність, дитина народиться здоровою чи ні, чи зможе вона виносити плід, чи стане вона гідною мамою. Щоб позбутися нав'язливих страхів, медики дали кілька порад майбутнім мамам.

Змініть настрій

Як стверджують експерти, страх — головний ворог вагітної жінки, особливо якщо вона виношує дитину. В страхах немає нічого ганебного, але вони можуть нашкодити дитині і мамі. Часто причиною страхів може бути зовнішнє вплив, який диктує, як себе треба вести, розповідають про різні міфи про вагітність, лякають. Вагітні жінки дуже емоційні, тому в такому положенні легше всього ранити почуття жінки і сильно її налякати. Ваше здоров'я під час виношування дитини залежить від настрою. Ви не повинні потрапляти під вплив страшилок, що вам розповідають оточуючі і необхідно морально налаштовувати себе на те, що з вами і очікуваним чадом все буде добре.

Вчіть матчастину

Якщо ви будете вивчати багато матеріалу про вагітність, про протікання та пологах у вас з'явиться впевненість. Знання це сила і важливо підготувати себе до цього тимчасового періоду. Намагайтеся вивчати тільки наукову інформацію, а не перевірені розповіді знайомих. Як свідчить статистика, більшість жінок на планеті народжують здорових дітей, тому не записуйте себе заздалегідь в число меншини, у яких були проблеми з виношуванням дитини та пологами.

Рухайтеся

Вагітність це не хвороба і одна з великих помилок жінок в тому, що вони стають менш рухливими. Якщо ви будете постійно жаліти себе лежачи на дивані, з'являться не тільки проблеми зі здоров'ям, але і негативні думки будуть відвідувати частіше, ніж коли ви будете постійно чимось зайняті.