Як правильно вибирати корисний чай

7 лет назад 0

Чай приносить людині…

"Найкраще вибирати дрібнолистовий чай, але не дрібноподрібнений. У молодих листків корисних речовин більше, ніж в зрілих. Тому крупнолистовий чай не є, як багато хто думає, найкращим. Він не дорогий, бо його збирати швидко та вигідно, адже виходить багато. Але в ньому мало користі", — каже дієтолог.

Чай в пакетиках є швидше зручним напоєм, але не корисним. "У коробку виробники засипають чай хороший. Той за який їм не соромно. У пакетики йдуть погані частини чайного листка. Випити такий чай десь на роботі 1-2 рази ще можна, а вдома краще зробити заварку", — говорить пан Борис..

Немає точних норм коли потрібно пити чай. Його приймають коли потрібен тонус.

Його можна пити з 2-х років, але з тільки молоком, щоб не пошкоджувалися зуби і припинявся ріст. Кофеїн їм не шкодить. Від нього покращується кровообіг і діти краще вчаться в школі.

"Не можна пити чай чи каву і водночас палити сигарети. Паління робить кров густішою, а кофеїн змушує серце її гонити по організмі. Так вони просто випробовують свого ангела охоронця. Тут мова йде про молодих здорових людей. Я не говорю про людей у віці, які вже встигли назбирати проблеми з серцем чи легенями", — говорить лікар.