Як російська армія обстрілювала правобережжя Херсонщини в квітні. ІНФОГРАФІКА

2 недели назад 0

У квітні 2024 року російська армія кожен день обстрілювала житлові квартали сіл, селищ і міст на правобережжі Херсонщини. За цей час вона пошкодила 271 будинок, включно з приватними оселями й багатоповерхівками. Від цих обстрілів поранення дістали 97 людей, а дев’ять – загинули.

Медіалпатформа “Вгору” зробила інфографіку за даними Херсонської ОВА про російські обстріли Херсонщини у квітні. 

Найбільше пошкоджених будинків зафіксували за 22 квітня – 8 багатоповерхівок та 26 приватних помешкань.  Тоді російська армія кілька разів Дніпровський і Корабельний райони Херсона. Декілька з обстріляних осель загорілися. На автобусній зупинці під удар 44-річна херсонка, також поранення працівники одного з комунальних підприємств міської ради.

Окрім житлових будинків, російська армія влучала по газопроводах, магазинах, навчальних закладах та дитсадках, приватних автівках, об’єктах критичної інфраструктури, по перукарні, Пункту незламності, тощо.  

У квітні від російської агресії на правобережжі Херсонщини загинуло дев’ять людей, а 97 – отримали поранення. 

За 17 квітня були пораненими найбільша кількість людей за місяць – 16. Повідомлялося, що були влучання в адмінбудівлю та приватну автівку. Того дня в Зміївці російський безпілотник атакував місцевого жителя, а в Бериславі через атаку російської авіації до лікарні звернувся місцевий житель. 

  • Раніше Херсонська МВА повідомила, що в квітні у Херсонській громаді від російських обстрілів отримали поранення 16 людей, а одна людина загинула.

  • Також стало відомо, що від початку повномасштабної війни на Херсонщині загинули дев’ять рятувальників. На їх честь у населених пунктах області вже перейменували 1 площу та 14 вулиць.