Як вибрати автоінвертор для побутових потреб

1 год назад 0

Блекаути й віялові відключення неабияк впливають на звичний плин життя, тому мешканці міст і сіл змушені підлаштовуватися до нових умов. Пережитий досвід та небажання відмовлятися від благ цивілізації через періодичні зникнення струму роблять популярними раніше не надто актуальні девайси. До таких належить автомобільний інвертор. Цей прилад перетворює напругу акумулятора на потрібну для використання електроприладів, що становить 220 Вольт.

В яких ситуаціях може знадобитися інвертор

Маючи в багажнику авто всі сучасні гаджети, що полегшують життя та допомагають вирішувати кризові ситуації, водій впевненіше почувається на дорозі. Проте навіть в побуті інвертор неодноразово стане в пригоді. Крім найвагомішої причини — планового чи екстреного відключення електроенергії, автомобільний перетворювач також знадобиться, коли:

  • потрібно працювати з ноутбуком в дорозі, а спеціального зарядного пристрою немає;
  • треба зарядити один із приладів, перебуваючи далеко від дому;
  • необхідно приготувати їжу в польових умовах;
  • робота пов’язана з тривалим перебуванням в авто, що обладнане телевізором;
  • є потреба в освітленні чи роботі електричних приладів на відпочинку за містом.

Якісний перетворювач здатний забезпечити приміщення світлом і енергією для роботи важливих девайсів: від праски до холодильника. Від потужності пристрою та потреб споживача буде залежати тип підключення. Щоб заряджати телефон, достатньо з’єднання через прикурювач. Якщо ж необхідно підключати більш потужну техніку чи одразу кілька її одиниць, варто використовувати моделі з прямим з’єднанням з клемами акумулятора.

Виробники пропонують варіанти для різних потреб. Проте практично всі сучасні компактні й безшумні автомобільні інвертори в Одесі мають захист від короткого замикання, перенапруги та перевантаження. Ці функції разом з належним використанням гарантують тривалий термін експлуатації без жодних проблем.

Як вибрати перетворювач напруги для побуту

Вибір автомобільного інвертора залежатиме від двох основних параметрів: потужності й напруги. Перший передбачає показник, достатній для покриття потреб всіх приладів, що будуть підключені. Крім того, варто врахувати також потужність автомобільного генератора (інвертор має бути слабшим). Другий параметр визначається напругою акумулятора, до якого планується підключення (12 або 24 Вт). Важливо врахувати й форму сигналу: чиста синусоїда потрібна для потужної техніки (пральної машини), а модифікована — для дрібніших девайсів (електрочайник, ноутбук).

Придбавши компактний, якісний і надійний прилад у мережі Алло в Одесі, можна забезпечити аварійне або резервне джерело енергії для комфортного життя за будь-яких обставин. Автоінвертор не раз стане в пригоді у побуті, подорожах, відрядженнях.