Як вибрати професійний фен за п’ятьма критеріями?

4 месяца назад 0

Переваги професійних фенів очевидні. Вони менше шкодять волоссю, швидко сушать, підтримують безліч додаткових функцій. Зовні — не відрізняються від побутових, такі ж симпатичні та ергономічні. Важать небагато, адже призначені для тривалої безперервної експлуатації. Витримують навантаження завдяки захисту від перегрівання, стрибків напруги та інших факторів ризику. 

Щоб вибрати професійний фен у магазині , не потрібно бути кваліфікованим перукарем чи стилістом. Достатньо трохи орієнтуватися в найважливіших характеристиках.

Виробник Брендів — десятки. Крім іменитих — «ноунейми», які заохочують покупців низькими цінами. Між досвідом та дешевизною краще віддавати перевагу першому. Головні вимоги: гарна репутація, позитивні відгуки від користувачів, популярність серед майстрів. 

Під цей опис підходять такі марки:

  • Babyliss з ідеальним поєднанням ціни та якості;
  • Ardesto, що пропонує виняткову функціональність за невеликі кошти;
  • Philips — на крок попереду за технологічністю;
  • Remington — робить ставку на поєднання потужності та компактності;
  • Rowenta — знає про догляд за волоссям все.

Призначення Крім професійних та побутових, фени також класифікують за функціональним призначенням на такі категорії:

  • Для короткого слухняного волосся;
  • довгого та густого;
  • кучерявого, яке потребує додаткового зволоження та спеціальних методів укладання.
  • За габаритами пристрої ділять на компактні, середні та великі. «Середнячки» — найзручніші. 
    Потужність Моделі для професійного догляду не бувають мало потужними. Продуктивність — їхня визначна особливість. Під час вибору варто орієнтуватися на тип волосся. Якщо воно ламке та схильне до сухості, важливо не «переборщити». Вистачить до 1,5 кВт з можливістю регулювання інтенсивності повітряного потоку. Для зачіски середньої довжини зі схильністю до жирності — до 1,8 кВт. Щільну і пишну шевелюру здатен приборкати фен потужністю від 2 кВт. 

    Кількість температурних режимів Крім базового гарячого режиму потрібен ще й холодний. Він робить сушку максимально безпечною. Навіть якщо волосся пористе та тьмяне, після сушіння холодним повітрям з’являється природний блиск завдяки правильному закриттю кутикул. 

    Температурний максимум у сучасних фенів досягає 150 градусів. Можливість плавного зменшення або збільшення показників дозволяє підбирати оптимальні параметри для різних укладок.

    Для перемиканя режимів використовуються кнопки, тумблери та «бігунки». На якому варіанті зупинитися — залежить від особистих уподобань.

    Додаткові можливості Приємний бонус — розширена комплектація. Додаткові аксесуари для укладання відчутно розширюють функціонал. 

  • Дифузор створює об’єм та масажує шкіру голови;
  • концентратор — точково спрямовує повітря;
  • густа щіточка — прибирає «пушок»;
  • браш — для укладання з підкручуванням кінчиків.

Успішно борються з електризацією, роблять волосся еластичним і гладким, ніби після кондиціонера, доступні за посиланням  фени з іонізацією.

Складна ручка спрощує транспортування, дисплей демонструє актуальні налаштування, поворотний шнур — сприяє збільшенню строку служби. 

Від фена залежить здоров’я волосся, тож на його купівлі краще не заощаджувати. За обмеженого бюджету доцільно шукати оптимальне рішення у середньому ціновому сегменті.