Як відновити доступ до рахунків на тимчасово окупованих територіях Херсонщини

2 года назад 0

pixabay Жителі Херсона та області, які отримували виплати за допомогою Укрпошти, залишилися без них. Через дії росіян блокується український зв'язок та вебресурси. Проблеми авторизації виникають і в пенсіонерів, які отримують пенсії на картку.

Так херсонець не зміг отримати пенсію через веббанкінг Ощадбанку.

"Річ у тому, що тут в Херсоні немає українського мобільного зв'язку. І у зв'язку з цим це питання не може бути вирішене. Вирішимо тільки тоді, коли переїдемо на деокуповану територію України або коли наші українські війська звільнять Херсон" , — говорить херсонець.

Редакція Суспільного отримала письмову відповідь на запит від Ощадбанку. Щоб відновити доступ до своїх рахунків, необхідно на сайті Ощадбанку в розділі "Зворотний зв’язок" обрати "Веб-дзвінок" та "Продовжити без авторизації".

Під час дзвінка до Контакт-центру слід назвати оператору повний номер платіжної картки. Оператор проведе ідентифікацію і зможе змінити канал надсилання паролів на 24 години, щоб клієнт виконав реєстрацію в новому мобільному додатку "Мобільний Ощад".
 
На практиці не у всіх виходить зв'язатися із банком через веб дзвінок.

"Зв'язатися з банком через веб дзвінок у мами не виходило протягом кількох тижнів. Вона наважилася піти до Планетарію, це раніше було єдине місце в Херсоні, де можна було зловити український мобільний зв'язок. Там моїй мамі вдалося зв'язатися з банком і відновити доступ до своїх рахунків" , — розповіла херсонка, яка виїхала з міста.

За словами адвоката Олександра Данилова, щоб отримати пенсію, можна звернутися на електронний портал пенсійного фонду України. Для цього потрібний кваліфікований електронний підпис, доступ до інтернету, смартфон і банківський рахунок.

"Переходимо безпосередньо на цей портал. Заходимо, не авторизуємося. Є такий розділ "Увійти". Використовуємо цей підпис електронний. Ліворуч там є стовпчик. І знаходимо безпосередньо розділ щодо пенсійного забезпечення. Після цього є можливість внести зміни до пенсійної справи і там висвічується шаблон, вкладка заява про зміну способу виплати пенсії. Заповнюємо її. Там є така вкладка "мої повідомлення". Вас буде повідомлено про задоволення заяви або відмову, Якщо будуть якісь підстави", — повідомив адвокат.

Кореспонденти Суспільного намагалися отримати роз'яснення від пенсійного фонду України, але там відмовили у коментарі. Що відомо:

  • З першого липня на території окупованої Херсонщини  роботу Укрпошта. Пенсіонери, які отримували кошти через Укрпошту та інші банки залишилися без грошей.