Як збалансувати сімейний бюджет в умовах кризи

2 года назад 0

В умовах кризи рівень безробіття зростає, як і ціни, тому багато людей зіткнулися з необхідністю економити. Проте, це може стати не так легко, як здавалося. Тому експерти розробили ефективні поради, які допоможуть заощадити більше грошей в ці непрості часи.

Розробити план та слідувати йому

В першу чергу потрібно сісти і оцінити вся сімейні витрати. Причому важливо туди вписати як важливі позиції, так і розваги. Наприклад, якщо член сім’ї полюбляє, то надалі потрібно обмежити цю статтю витрат. Обов’язкові трати: рахунки за комунальні послуги, продукти, бензин, поповнення мобільного та Інтернету не виключаються. Якщо економити, то на розвагах та походах в кафе чи ресторани.

В план можна включити інших підхід до закупівлі продуктів. Наприклад, не купувати їх кожен день, а раз в тиждень за списком їздити в гіпермаркет. Так людина економить час, бо не треба постійно заходити в магазин.

Коли план витрат стане мати в собі всі головні статті, то тоді стане ясно, скільки потрібно витрачати взагалі. Ця сума віднімається від доходу за місяць. Так можна швидко зрозуміти, скільки людина зможе відкладати або зекономити на інші потреби.

Експерти рекомендують не боятися корегувати свій план бюджету. Завжди може з’явитись варіант краще, або екстрені витрати. В такому випадку все потрібно записувати, щоб на наступний період розрахунок був більш точним.

Намагайтесь заробляти більше

Навіть в кризових ситуаціях завжди є можливість підзаробити. Це може бути декілька варіантів:

  • фріланс-замовлення;

  • сезонні роботи;

  •  хобі (вишивка, малювання та інше).

Варіантів багато, особливо якщо хобі людини можна конвертувати в заробіток. Тоді сімейний бюджет буде поповнюватись. Не обов’язково збільшувати витрати, так як нові надходження можна відкласти «на запас». Такі накопичення також можуть стати «фінансовою подушкою», відкіля беруться кошти в екстрених випадках.

Експерти також рекомендують навчатися, проте поєднувати декілька робіт та навчання з домашніми справами дуже складно. Якщо людина немає постійної роботи та мусить заощаджувати, то краще звернутись до ідеї отримання нової професії. Це також важлива стаття витрат, яка не повинна ігноруватися, бо так можна вийти на зовсім інший рівень заробітку. Навіть, якшо ціни стануть дорожче, про що варто прочитати .