Як зробити свій ранок добрим — 5 порад від Уляни Супрун

6 лет назад 0

В.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун розповіла про 5 ранкових звичок, "з якими ваш день стане кращим".

1-ою корисною звичкою Супрун вважає здоровий сон: "У вас аж ніяк не вийде прокинутись о 6 ранку та бути продуктивним протягом дня, якщо ви лягли спати занадто пізно. Пам'ятайте, що організм потребує в середньому 7-8 год. сну", — пише фахівець у фейсбуці.

2-а корисна звичка — "Побудьте наодинці з собою". Очільниця МОЗ пропонує взяти собі за звичку не лише ранкові вправи, а й медитацію як зарядку для мозку: "Під час медитації відбуваються суттєві зміни у різних частинах мозку, що впливає на нашу здатність концентрувати увагу, справлятися з незручними та складними ситуаціями та в цілому зменшує стрес".

У 3-му правилі Супрун наголошує, що заняття спортом не варто переносити на вечірню пору. Ранкові заняття спортом покращують якість і тривалість сну, прискорюють обмін речовин та позитивно впливають на когнітивні здібності. Немає часу на повноцінні фізичні заняття? Зробіть хоча б 5-хвилинну зарядку, аби збадьоритись.

"Не пропускайте сніданок" — 4 правило від Уляни Супрун. Річ у тім, що нехтування сніданками у майбутньому може спричинити серйозні захворювання. Також лікарі радять снідати не пізніше ніж за 2 години після пробудження:

"Щоб отримати заряд енергії, краще уникати продуктів, які мають високий глікемічний індекс (цукровмісні продукти, вироби з білого борошна, нешліфований рис). Натомість обирайте продукти з високим вмістом протеїнів, корисних жирів і цільного зерна. Не вживайте каву замість їжі", — пише Супрун.

І останнє правило — ранковий прохолодний душ. Він сприятиме покращенню фізичного та психічного самопочуття, покращуватиме роботу серцево судинної системи. А також знизить рівень кортизолу — гормону стресу у вашому організмі.