«Якби я була у хаті, була б не жива»: очевидиця про обстріл Херсона

3 месяца назад 0

Російські військові не припиняють обстрілювати правобережну частину Херсонської області. За повідомленням обласної військової адміністрації, упродовж доби 17 червня армія РФ поцілила в житлові будинки, об'єкт критичної інфраструктури, територію пенітенціарної установи, гараж та приватні автомобілі.

Після дев'ятої години вечора 17 червня військові РФ вдарили по Дніпровському району Херсона. Місцева жителька розповіла, що уламки від снаряду долетіли до її будинку, пробили вікно та меблі.

"Прилетіло там, а уламки летіли сюди. Якби я була у хаті, була б не жива. Оце скло, а оце звідси вони пройшли через меблі і застрягли в стіні — всього три дірки. От я їх виколупувала", — показала жінка.

Ще одна херсонка розповіла, що по території біля її будинку армія РФ вдарила двічі.

"Два "прильоти" було. Перший — і тут рухнуло все. Не встигла прийти до тями — і другий "приліт". Потім ніби тихо, вийшли на вулицю. Третій вже десь далі був. У нас пошкоджені два вікна в кімнаті та на кухні, дах, фронтон, паркан", — сказала жителька Дніпровського району.

Речниця ГУ ДСНС України в Херсонській області  Оксана Ульянова повідомила, що 17 червня у Херсоні від влучання російського боєприпасу загорілася покинута будівля.

"Рятувальники швидко прибули на місце події, але під час гасіння пожежі російські війська почали повторно завдавати удари по вогнеборцям. На щастя, з особового складу ніхто не постраждав. Пожежу вдалося загасити", — сказала вона.

Херсонську територіальну громаду за добу армія РФ обстріляла 16 разів. Били по Херсону, Антонівці, Інженерному, Садовому та Придніпровському.

Також російські військові обстрілювали населені пункти чотирьох територіальних громад Бериславського району.

"Минулої доби російська авіація скинула керовані авіабомби на населені пункти Бургунка та Миколаївка. Окрім цього, війська РФ з артилерії завдали ударів по Гаврилівці, Ольгівці та Бургунці. З БпЛА атакували Берислав, Осокорівку та Новоолександрівку. Внаслідок російських обстрілів пошкоджені житлові будинки та господарські споруди жителів" , — повідомив начальник Бериславської РВА  Володимир Літвінов .

Через російську агресію на Херсонщині загинули люди, розповів керівник пресофісу Херсонської обласної військової адміністрації  Олександр Толоконніков .

"Росіяни скинули вибуховий пристрій на автівку в селі Осокорівка. Внаслідок цього загинув чоловік 1973 року народження. Також є загиблий у Херсоні — чоловік, який перебував в одному з парків, потрапив під мінометний обстріл і помер до приїзду лікарів. Ще пошкоджені шість приватних будинків, приватна автівка, є влучання в об'єкт критичної інфраструктури. Вчора вночі також росіяни скинули 13 керованих авіабомб на Херсонщину" , — сказав Толоконніков.

Загалом минулої доби російські військові обстріляли 17 населених пунктів правобережної частини області, додав керівник пресофісу Херсонської ОВА.