У Херсоні відбулась поминальна панахида за воїнами, які загинули 2020 року на сході України

3 года назад 0

30 грудня у Херсоні на Алеї Героїв відбулася поминальна панахида капеланським служінням за воїнами, які загинули 2020 року на сході України. Такі заходи цього дня відбулися вперше по всій Україні. 
 
Станом на 21 грудня, розказує голова відділу синодального управління військового духовенства у Херсонській області Ігор Семеніхін, в зоні ООС загинули 56 українських військових. Сьогодні їх усіх згадали поіменно:
 
"Із цих 56 героїв, які загинули, троє — із Херсонщини. Для нас це теж – і біль, і втрата, і для їх рідних і близьких. І для них найцінніше – це те, що вони не забуті, про них пам’ятають, за них моляться". Заступник військового комісара Херсонського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Юрій Бурін прийшов на Алею Героїв, щоб вшанувати пам’ять українських воїнів. Чоловік говорить, три тижні тому на сході загинув його двоюрідний племінник. Додав, що було б добре, якщо б прийдешній рік приніс мир на українську землю.
 Валентина Куликова поминає сьогодні свого сина Веніаміна, яки загинув на Донбасі 4 роки тому. Говорить, він загинув 1 січня і на загальній панахиді згадують всіх загиблих. Всі вони для жінки як рідні.
 На Алею Героїв на 9.30 прийшли до пів сотні людей.

UA:Херсон