Які корисні властивості перцю чилі

4 года назад 0

Крім додання смаку їжі приправи також грають важливу роль в підтримці здоров'я. Це відноситься і до перцю чилі: він допомагає в боротьбі із запаленням, підвищує імунітет, оздоровлює серце.

Експерти закликають додавати в раціон пекучий червоний перець. Ними були названі кращі властивості спеції.

Бореться з запаленням. Перець чилі володіє протизапальними властивостями, які можуть допомогти в лікуванні і лікуванні поширених захворювань. Його вживання допомагає зменшувати біль, пов'язану з запаленням, — наприклад, при артриті, псоріазі, ангіні.

Зміцнює серцевий м'яз. Хвороби серця сьогодні — одна з головних причин смерті в усьому світі. Перець чилі оздоровлює міокард, забезпечуючи ефект профілактики атеросклерозу. Сполуки, присутні в ньому, допомагають знизити рівень холестерину і тригліцеридів у крові.

Служить засобом від застуди. Крім полегшення болю і зменшення запалення, капсаїцин (з'єднання пекучого червоного перцю) допомагає зменшити утворення слизу і застою в дихальних шляхах при застуді.

Підвищує імунітет. Перець чилі багатий вітаміном А і іншими антиоксидантами, що робить більш ефективною імунний захист організму від інфекцій. Ці речовини перцю зменшують активність вільних радикалів в організмі, захищаючи клітини від руйнування.