Які курси англійської обрати: головні ознаки якісного навчання

2 месяца назад 0

Вступ на курси англійської — прекрасний спосіб для поліпшення вже наявних знань або ж абсолютно нових. Щоб досягти найкращих результатів, важливо підібрати правильний варіант. Вибір великий, тому розібратися в тому, які курси будуть найякіснішими в плані навчання, досить складно. Фахівці English Prime допоможуть зорієнтуватися які курси англійської вибрати.

Правильний вибір курсів англійської

Насправді, є нюанси, які потрібно враховувати. Наприклад, необхідно зрозуміти, який саме курс англійської мови вибрати. Вони можуть бути:

  • дитячі;
  • для початківців;
  • для тих, хто продовжує;
  • професійні;
  • підготовчі.

Також можна зробити вибір на користь індивідуальних або групових занять із викладачем. Бажано також заздалегідь визначити для себе, яку максимальну суму можна витратити на навчання, а також, чи зручніше, щоб уроки проводилися онлайн або офлайн.

Визначившись із цими тонкощами, можна почати докладніше розбиратися в тому, наскільки якісне навчання пропонує той чи інший курс. Найкращий варіант — вибрати кілька найбільш підходящих, на перший погляд, курсів, щоб потім порівняти тільки їх.

Які ознаки якісного навчання

Ось, на що слід звернути увагу перш ніж визначитись, які курси англійської вибрати:

  • Безкоштовний урок. Бажано, щоб школа пропонувала пробний урок, за який майбутньому студенту не доведеться платити. Такий підхід дасть змогу ознайомитися із самою школою, з учителями, з їхньою методикою викладання.
  • Значний досвід. Піде тільки на користь визначити, як довго передбачуваний учитель уже встиг пропрацювати в цій галузі та ким він працював до цього. Наявність будь-якого досвіду в професійній сфері — добрий знак, і що більше, то краще.
  • Ставлення до учнів. Неважливо, йдеться про групові або ж про індивідуальні заняття. Хороший вчитель завжди подбає про те, щоб його учні почувалися комфортно на занятті та прихильно ставився до них. В іншому разі від навчання не буде ніякого толку.
  • Подача матеріалу. Навіть просто відвідавши безкоштовний пробний урок, уже можна буде зробити висновок про те, наскільки викладач підходить. Буде неважко зрозуміти, наскільки просто він пояснює, чи подобається така подача.
  • Професіоналізм учителів. У будь-якому разі потрібно попросити викладача показати документи, що підтверджують його спеціальність: крім диплома, це можуть бути різні сертифікати. Зрозуміло, якщо тих немає у вільному доступі на сайті школи. Якщо вчитель відмовляється показувати, в такому разі, з такою школою краще не зв'язуватися.
  • Різні способи вивчення мови. Оскільки всі люди різні, кожен отримує кращий прогрес, використовуючи більш підходящі для себе способи навчання. Викладач, який мудро підходить до своєї роботи, вміло поєднує усталені та більш сучасні способи навчання нової мови.
  • Скільки людей на уроці. Якщо це групові заняття, оптимальна кількість людей — не більше 8 осіб. Тоді кожен студент зможе з більшою ймовірністю отримати увагу викладача і поліпшити навички живого спілкування. Плюс до того, у таких невеликих групах часто прокидається змагальний дух. Якщо ж англійська вивчається для складання іспитів, групи мають бути вдвічі меншими.
  • Власні методики. Учитель, який любить свою роботу, ніколи не проти покращити прогрес учнів. Тому варто звернути увагу на ті варіанти вивчення англійської, які були розроблені саме викладачем. Зазвичай, про це є позначки.

Якими курси з англійської точно не повинні бути?

Ці кілька пунктів допоможуть одразу зрозуміти, які курси англійської мови можна вибрати, а на які точно не варто витрачати час, а які й зовсім можуть виявитися шахраями:

  • Незнайома школа. Якщо про неї немає інформації навіть в інтернеті, ризикувати не варто — це можуть виявитися шахраї.
  • Немає попереднього тестування. Варто насторожитися, якщо перед вступом адміністратор не запропонує майбутньому учневі пройти тест на знання англійської. Адже тільки тоді йому можна буде підібрати максимально відповідний курс, щоб він не витрачав час і гроші на інформацію, яку і так уже знає.
  • Відсутність держреєстрації. Якщо інформації про це немає на сайті й адміністратор не бажає надати інформації з цього приводу, найімовірніше, школа працює нелегально і зв'язуватися з нею не варто.
  • Примусова оплата. Якщо клієнта буквально змушують заплатити за весь час навчання — з великою ймовірністю це шахраї. Хороша школа запропонує альтернативу у вигляді потижневої або помісячної оплати.
  • Дивний договір. Перш ніж підписувати папір, потрібно уважно вивчити кожен пункт. Особливо це стосується оплати і повернення грошей за навчання. Наприклад, правильні курси повернуть залишок оплати, якщо з якоїсь причини учень вирішив припинити навчання.

Насправді відшукати якісні курси англійської не так важко, як це може здатися. Найголовніше — довіряти відгукам і рекомендаціям, а також уважно читати договір перед підписанням.