Які продукти харчування корисні для наших зубів

5 лет назад 0

Список найбільш корисних продуктів для здоров'я порожнини рота.

Молочні продукти.  Вони насичені кальцієм, а тому дуже корисні для кісток і зубів. Тому треба вживати більше молока, йогурту і сиру, щоб мати здорові і міцні зуби. Крім того, вони також містять фосфор і білки, які захищають зуби від карієсу.

Овочі.  Такі овочі, як шпинат, селера і моркву, багаті волокнами. Вони мають абразивні властивості, тобто сприяють очищенню зубів від різного роду плям. Овочі стимулюють вироблення слини, яка нейтралізує шкідливі кислоти в порожнині рота і забезпечує кальцій і фосфати для повторної ремінералізації.

Фрукти.  Багаті клітковиною фрукти, наприклад, яблука є чудовим джерелом вітамінів і мінералів. Крім того, фрукти мають натуральні очисні властивості. Зокрема , груша є постачальником кислоти, яка нейтралізує вплив на поверхню зубів.

Кунжутне насіння.  Варто вживати кунжут у вигляді насіння або олії, бо цей продукт чудово позбавляє від бактеріального нальоту. Це дуже важливо для зміцнення здоров'я порожнини рота. Кунжут сприяє зникненню стрептококових бактерій з цього нальоту і з слини в роті.

Зелений чай.  Завдяки високому вмісту антиоксидантів зелений чай вважається дуже корисним для порожнини рота. Він знижує кислотність слини і бактеріального нальоту, запобігає розвитку карієсу. У зеленого чаю є антибактеріальна дія, завдяки чому він запобігає хворобам ясен.