«Якщо не воюємо, то тренуємось» — військовий 503 батальйону морської піхоти «Айс»

1 неделя назад 0

Ситуація на лівому березі Дніпра складна і вимагає значних зусиль та ресурсів, аби протистояти ворогу.

Про це в етері  розповів заступник начальника штабу 503 батальйону морської піхоти на позивний «Айс».

За його словами, щодня противник проводить не менше 10-15 наступальних дій на окремих напрямках.

«Росіяни постійно змушують рухатись свою піхоту вперед, але поки в них нічого не виходить. Були спроби противника рухатися технікою, але теж безуспішно» , — зазначив «Айс».
Водночас українські військові проводять бойову підготовку з урахуванням конкретних завдань, які будуть виконуватись в майбутньому, зауважив військовий:

«Ми створюємо спеціальні полігони та майданчики з урахуванням особливостей місцевості, на якій будуть виконуватися бойові завдання. Це дає змогу піхоті звикнути до певних умов та труднощів, з якими вони можуть зіткнутись.
Бойова підготовка побудована на гаслі: «Якщо не воюємо, то тренуємось — іншого бути не може». Тож ми зараз і воюємо, і тренуємось. Певна частина підрозділу виконує бойове завдання щодо захисту Батьківщини, а частина підрозділу, яка наразі не залучена, тренується» .
Заступник начальника штабу 503 батальйону морської піхоти наголосив, що мотивація відіграє важливу роль в процесі підготовки піхотинців.

«Ми дуже специфічно до цього підходимо. У кожного військового є власна мотивація, яку ми просуваємо індивідуально до кожної людини. Якщо не буде особистої вмотивованості, все чого ми навчаємо — марно» , — прокоментував «Айс».