Ярмарок у Генічеську провели посеред руїн

6 месяцев назад 0

«У Генічеську відбувся масштабний ярмарок вихідного дня», — повідомив окупаційний телеканал «Таврия». Організували його, за словами пропагандистів, окупаційне міністерство промисловості і торгівлі та окупаційна адміністрація району.
Учасниками, буцімто, стали два десятки підприємців, один з яких приїхав «аж» з Севастополя. «Даний захід сприяє розвитку підприємництва у регіоні і зміцненню економічних зв’язків з сусідніми регіонами» , — повідомили роспропагандисти.
Насправді ж ярмарок особливими масштабами не відрізнявся. Як повідомляють наші читачі, всі підприємці вмістились на кількох метрах скверу на проспекті Миру від районної бібліотеки до аптеки № 1. В одній палатці продавали сири, в іншій — каховські ковбаси, далі — крупи, печиво, цукерки, лимони, чаї, неякісний одяг.Про дешеву продукцію, як має бути на ярмарку, не йшлось. Наприклад, чаї були дорогими і їх продавали на вагу. Помідори коштували, як на ринку — від 60-70 до 100-120 (рожеві) рублів. Бринзу продавали по 450 руб/кг, яйця — по 170 рублів за десяток (у магазині — 120). Дешевшими були хіба що лимони: 160 рублів, тобі як на ринку вони коштують 250 рублів за кіло.А ще пройти на ярмарок можна було, лише подолавши перешкоди. Окупанти готують проспект Миру до асфальтування (хоча асфальт на ньому і так був рівним), тому повиривали бордюри і зчесали верхній шар покриття.Невеликий ярмарок ледве помістився між цими руїнами.

Борис ВИНОГРАДОВ,