Йде розширення сірої зони: ситуацію на Херсонському напрямку оцінив Коваленко

7 месяцев назад 0

Олександр Коваленко. Фото: uatv.uaНа лівобережній частині Херсонської області проводиться диверсійно-розвідувальна діяльність. Росіяни змушені залишати свої позиції. Про це сьогодні, 19 жовтня, в ефірі телеканалу  заявив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.
“Я не бачу чогось такого дивного в тому, що відбувається на лівому березі Херсонської області, оскільки це звичайні середньостатистичні дії у форматі функціонала диверсійно-розвідувальної діяльності. Аналогічно проводяться схожі операції в Запорізькій області, в Донецькій, Луганській. На лівому березі Херсонської області такі диверсійно-розвідувальні дії почали проводитися одразу ж після того, як було звільнено правобережну частину Херсонської області. Так, тоді вони були не такі помітні, бо абсолютно весь лівий берег був окупований росіянами. Але одна операція, друга, десята, 30-та, 40-та… І результат який? А результат ми бачимо: росіяни змушені залишати позиції на лівому березі, на яких їх ніч через ніч, тиждень через тиждень, але вирізають або прилітають осколково-фугасні подарунки від нашої артилерії, яка має перевагу за висотою, з правого берега. І результат — сіра зона з’явилася на лівому березі”, — пояснив він.
Коваленко зауважив, що зараз сіра зона буквально впирається в Олешки, інші населені пункти, підійшла до їхніх адміністративних кордонів.

“Та інформація, яка зараз з’явилася, наприклад, що там щось відбувається в районі Пойми… Ну так, я цього не виключаю, але це не якийсь там масштабний глобальний наступ, формування плацдармів. Це дуже унікальна ситуація, коли якісь певні військові завдання вирішують підрозділи обмеженого функціонала. Наприклад, як підрозділ, який має виконувати бойові завдання диверсійно-розвідувального рівня. І справді, це унікальна ситуація, коли, можливо, навіть питання плацдарму буде вирішене за допомогою планомірних системних диверсійно-розвідувальних операцій. Тобто не про формування плацдарму цілком ідеться або наступ, а саме таке дивне явище, як розширення сірої зони”,  — сказав військово-політичний оглядач.Нагадаємо, військовий оглядач Денис Попович , що російські окупанти зробили кілька панічних заяв щодо ситуації на лівому березі Херсонської області.