Ідентифікували зрадника, який воює в армії РФ і хотів вивезти свою матір-колаборантку з окупованої Херсонщини

2 года назад 0

Українець В?ячеслав Войцешко, який народився у селі Архангелське Херсонської області, воює у складі російської окупаційної армії та, ймовірно, вчиняє злочини проти своїх же земляків.

Як інформує , про це йдеться у новому розслідуванні 

Журналісти проаналізували перехоплену розмову СБУ, під час якої він говорить зі своєю матір’ю з Херсонщини та намагається евакуювати її. Нагадаємо, Херсон і частина області окуповані росіянами, там тривають бої.

Журналісти знайшли російського військового та ідентифікували його проросійську сім’ю, яка мешкає на Херсонщині.

Матір військового звати Антоніна Войцешко, вона живе у селі Архангельське Херсонської області, працює у місцевій лікарні. Там же живе її чоловік, Микола Войцешко.

У подружжя — двоє дітей: старший син Олександр Войцешко, якому 37 років, і молодший — В?ячеслав Войцешко, якому 30 років. Діти народилися та виросли на Херсонщині.

У 2011-му році старший син Олександр пішов служити у Військово-морські сили України. Він служив на українському підводному човні "Запоріжжя", який базувався у Севастополі. Коли навесні 2014-го російські війська анексували Крим, старший син Олександр Войцешко зрадив присязі й перейшов на бік ворога. Він продовжив служити в Криму, але вже під прапорами Росії. В Україні чоловіка оголосили в розшук. А його мама, тато та брат залишилася жити в рідному селі на Херсонщині.Ще за кілька років молодший син, В?ячеслав Войцешко, пішов шляхом брата і теж вирішив стати російським солдатом. Він поїхав до Сімферополя і вступив до російської окупаційної армії.Їхня , працівниця сільської лікарні, так і залишилася на Херсонщині. Судячи з її соцмереж, вона регулярно навідувала дітей та онуків на анексованому півострові.Антоніна Войцешко відверто  "рускій мір". Святкувала день військово-морських сил Росії, лайкала російські пропагандистські картинки типу "больше пота на учениях — меньше крови на войне". А також ненавиділа Революцію гідності й прославляла убивць з міліцейського "Беркута".