Іноземний генерал назвав цифри ймовірної мобілізації: “Щонайменше 3 мільйони чоловіків“

5 месяцев назад 0

Україна могла би перемогти у війні з РФ. Навіть за умови нерегулярного постачання зброї. Але для цього треба мобілізувати щонайменше 10% населення або 3 мільйони боєздатних молодих чоловіків.

Такі міркування відставного генерала з Хорватії, який свого часу брав участь у переможній війні на Балканах, оприлюднив inkorr.

Генерал із бойовим досвідом каже, що в Україні треба мобілізувати щонайменше 3 мільйони чоловіків. Тобто кожен десятий українець (це якщо рахувати і немовлят, і пенсіонерів, і всіх жінок та чоловіків) має взяти в руки зброю.

"Ви розумієте, що маєте мобілізувати 10% населення, тобто щонайменше 3 мільйони людей?" , — запитав відставний воєначальник, звертаючись до свого українського співбесідника.

Генерал каже, що свого часу в Хорватії під час війни на Балканах чисельність війська налічувала 500 тисяч осіб.  Це при тому, що все населення Хорватії становило 4 мільйони людей. Тобто воював кожний восьмий.

При цьому такій півмільйонній армії катастрофічно бракувало озброєння. Його вишукували по всьому світу. Нерідко Хорватія купувала зброю у контрабандистів. На чорному ринку купувалось усе: від автоматів до засобів ППО. Згодом країна отримала за це міжнародні судові позови, але на той час вони були озброєні і не чекали, поки хтось розщедриться на допомогу.

І найголовніше — люди. Жителі Загреба, які на той час мешкали у столиці, пригадують, що на вулицях міста практично не було чоловіків. Взагалі. Всі, хто міг тримати зброю, були на війні. Війна була виграна велетенською ціною людських життів. Україна, якщо хоче перемогти, має йти таким самим шляхом, каже хорватський генерал.